Αλλαγή σκυτάλης στον καταχρεωμένο ΕΟΠΥΥ…

  • Iatropedia
Μια σημαντική αλλαγή περιμένουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα και δεν θα είναι άλλη από την αλλαγή του προέδρου στον ΕΟΠΥΥ, μια θέση -κλειδί που εν πολλοίς κανείς δεν ήθελε!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ θα έχουμε, όπως όλα δείχνουν, εντός της επόμενης εβδομάδας με το όνομα του καθηγητή Στατιστικής, Σωτήρη Μπερσίμη να συνεχίζει να είναι το επικρατέστερο από την πρώτη εκλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνος είναι από την Άνοιξη και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αλλά η τοποθέτηση του νέου προέδρου «κόλλησε» σε διαδικαστικά θέματα και τις δεύτερες βουλευτικές εκλογές…

Ο Σωτήριος Μπερσίμης είναι λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και διδάσκει το μάθημα βιοστατιστικής.

Θα κληθεί να αντικαταστήσει τον κ. Δημήτρη Κοντό που κατέχει την θέση αυτή από τις αρχές του 2013 και να διαχειριστεί την υστέρηση των εισφορών στο Υπερταμείο που αγγίζει τα 1,5 δισ. ευρώ για το πρώτο 8μηνο του 2015.

Εξάλλου, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους του να έχουν ξεπεράσει πια τα 1,8 δισ. ευρώ, ο νέος πρόεδρος καλείται να κάνει «μαγικά» ώστε να αποσυμπισεστεί η πίεση στον Οργανισμό.