Αλλαγή σελίδας στην Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία! Τι έδειξε η κάλπη των εκλογών

  • Iatropedia
Νέο πρόεδρο θα έχει από σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) καθώς πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νέο πρόεδρο αναμένεται να έχει από σήμερα η ΠΕΦ καθώς πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ.

Η διαδικασία που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης έφερε πρώτο σε σταυρούς τον Θεόδωρο Κολλέτη ενώ ακολουθεί ο Θεόδωρος Τρύφων.

Οι αρχαιρεσίες θα συνεχισθούν ώστε να εκλεγεί νέο προεδρείο αλλά όπως όλα δείχνουν και με βάση τις προθέσεις του κλάδου, νέος πρόεδρος αναμένεται να είναι ο Θεόδωρος Τρύφων.

Ο Θεόδωρος Τρύφων

Απερχόμενος πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Δέμος ο οποίος να σημειωθεί εξελέγη και πάλι στο ΔΣ αλλά χωρίς να επιθυμεί να επανεκλεγεί στη θέση του προέδρου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Δέμος

Πάντως ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά φαρμάκου είναι το γεγονός πως ελάχιστοι έδειξαν ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου. Άλλωστε οι συνεχείς αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική φέρνει τον κλάδο σε δυσχερή θέση τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα οι υποχρεωτικές επιστροφές χρημάτων και οι εκπτώσεις (rebate και clawback) θεωρούνται δυσβάσταχτες για τις επιχειρήσεις οι οποίες αιτούνται συχνά πυκνά στην κυβέρνηση να αλλάξει η συγκεκριμένη τακτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βορίδης: θα δώσω διευθύνσεις και ονόματα όσων έκλεψαν! Σκληρές προειδοποιήσεις στους κλινικάρχες

Βορίδης για φάρμακα: «Κόψαμε τη δαπάνη αλλά η χώρα δεν κατέρρευσε»! Τι είπε για τις εκπτώσεις τιμών

Σε ποια νοσοκομεία μπορούν να κάνουν δωρεάν εξετάσεις οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι

Βορίδης: ''Θέλουμε περισσότερα χρήματα για την Υγεία''! Τι είπε για φάρμακα, ''κουρέματα''