Αλλαγή με τα διαγνωστικά τεστ εισόδου στη χώρα: Δεκτά και rapid και όχι μόνο PCR

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Και με rapid test θα γίνεται η είσοδος στην Ελλάδα μετά από ταξίδι σε χώρες του εξωτερικού, σύμφωνα με διευκρινήσεις που έδωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η μετάλλαξη Όμικρον – τα κρούσματα της οποίας έφτασαν πλέον συνολικά τα 17 στην Ελλάδα– οδήγησε τη χώρα μας στη λήψη έκτακτων μέτρων για τους επισκέπτες από το εξωτερικό, εμβολιασμένους και μη.

Όπως είπε αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ή ακόμη και Rapid test 24 ωρών.

Αυτό συμβαίνει για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών, είπε η κα. Γκάγκα, καθώς πολλά διαγνωστικά κέντρα μπορεί να είναι κλειστά κατά τη διάρκεια των εορτών. Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα είχε ανακοινωθεί πως η είσοδος στη χώρα θα γίνεται μόνο με μοριακό τεστ 72 ωρών.

Το μέτρο είναι έκτακτο και η προθεσμία του είναι την περίοδο των γιορτών. Θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα και από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παραμένουν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου.