Αλλαγή χρήσης «εξετελέσθη» στο Νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η "μετάλλαξη" του Νοσοκομείου Αγίας Βαρβάρας (πρώην Λοιμωδών) όπως άλλωστε είχαν αποφασίσει προηγούμενες ηγεσίες της Αριστοτέλους.

Στην ανακοίνωση του ΥΥΚΑ τονίζεται ότι στα πλαίσια του σχεδιασμού για την αναβάθμιση και επαναλειτουργία του Γ.Ν.Δ.Α. «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» και με αποκλειστικό στόχο την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Νίκαιας-Ρέντη, ενημερώνει το κοινό ότι:

Μεταφέρθηκαν και ήδη λειτουργούν στους χώρους του Γ.Ν.Δ.Α. «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»:
-Τα ιατρεία Αγίας Βαρβάρας
-Το φυσικοθεραπευτήριο από το Κέντρο Οδοντοπροσθετικής (ΚΟΠ) Νίκαιας
-Ο σταθμός προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου από το Κέντρο Οδοντοπροσθετικής (ΚΟΠ) Νίκαιας
-Το οδοντοπροσθετικό του ΚΟΠ Νίκαιας (ολοκληρώνονται οι εργασίες μετεγκατάστασης στα τέλη Ιουλίου).

Ήδη με τον σχεδιασμό που έγινε εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες, με άμεση πρόσβαση στα μικροβιολογικά εργαστήρια για αιμοληψίες και εργαστηριακές εξετάσεις.

Την ίδια ώρα, προγραμματίζεται η ενδυνάμωση του Σταθμού Προστασίας Μάνας-Παιδιού με τη μεταστέγαση σε αυτόν και του Σταθμού Προστασίας Μάνας-Παιδιού του Αιγάλεω και βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης η επισκευή της στέγης της πρώην Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Δ.Α. «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα επαναλειτουργήσει η κλινική. Τέλος, σχεδιάζεται η μετεγκατάσταση της δομής της Μονάδας Υγείας Αιγάλεω σε ιδιόκτητο κτίριο και προγραμματίζεται η ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών με έναν ορθοπαντογράφο.

Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Υγείας, τα ανωτέρω θα εξασφαλίσουν καλύτερη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων, διεύρυνση των κοινωνικών δράσεων στις όμορες περιοχές και ως εκ τούτου ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ωφελούμενων πολιτών και μαθητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν