Άλλα «κουρεύει» ο Βορίδης άλλα δίνει ο ΕΟΠΥΥ! Σύγχυση με τον νέο κανονισμό παροχών του Οργανισμού

  • Iatropedia
Άλλες εξετάσεις κόβει ο υπουργός Υγείας άλλες προβλέπει ο υφιστάμενος του πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός στο νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ που έδωσε στη δημοσιότητα για διαβούλευση.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πρόκειται για την επιτομή του …μπάχαλου που έχει επέλθει στην Υγεία με τις τελευταίες αλλαγές.

Οι δύο άνδρες Βορίδης και Κοντός που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις , παρουσιάζουν δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις για την κάλυψη των βασικών εξετάσεων στους ασφαλισμένους.

Ο Βορίδης κόβει προληπτικές εξετάσεις και ο υφιστάμενος του Δημήτρης Κοντός σαν να μην έχει αντιληφθεί το σάλο που έχουν προκαλέσει τα κουρέματα τις τελευταίες ημέρες, παρέχει άλλες δωρεάν εξετάσεις στους ασθενείς ειδικά σε ότι αφορά στο τεστ ΠΑΠ, τη μαστογραφία και την εξέταση προστάτη.

Χαρακτηριστικές οι παρακάτω διαφορές:

ΤΕΣΤ ΠΑΠ

Βορίδης: δωρεάν σε γυναίκες 21 έως 65 ετών κάθε τρία χρόνια

Κοντός: Για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, τεστ PAP κάθε χρόνο σε όλες τις γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικά ενεργούς ζωής.

ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Βορίδης: Η μαστογραφία καλύπτεται σε γυναίκες άνω των 40 ετών μία φορά το χρόνο και εφόσον δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα

Κοντός: Για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, μαστογραφία με την ακόλουθη συχνότητα: κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 50 ετών και κάθε χρόνο σε γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών ή σε γυναίκες άνω των 35 ετών, εφόσον οι τελευταίες ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Για την τελευταία περίπτωση απαιτείται παραπομπή ειδικού γιατρού.

Εξέταση προστάτη (PSA)

Βορίδης: Δε δικαιολογείται σε άνδρες άνω των 75 ετών

Κοντός: Για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, τεστ PSA κάθε δύο χρόνια σε άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών και κάθε χρόνο σε άνδρες ηλικίας άνω των 60 ετών.

Κατά τα άλλα ο νέος κανονισμός παροχών προτείνει μεταξύ άλλων :

Οδοντιατρική – στοματολογική περίθαλψη. Θα παρέχονται και θα αποζημιώνονται υπηρεσίες που θα περιλαμβάνουν προληπτικές ή θεραπευτικές δράσεις και προσθετικές αποκαταστάσεις.

Προτείνεται αύξηση στην αποζημίωση των «τεχνητών» μελών κάτω άκρων

Προτείνεται αύξηση της αποζημίωσης για κάθε συνεδρία φυσικοθεραπείας

Προτείνεται αύξηση στην αποζημίωση των τεχνητών οφθαλμών ειδικής κατασκευής, ακουστικών βαρηκοΐας και του αναπηρικού αμαξιδίου ελαφρού τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται οι πρώτες ''καρατομήσεις'' στην υγεία! Ποιους θα απομακρύνει ο Βορίδης

Έρχεται ρευστό στους φυσικοθεραπευτές! Τι ζητά ο ΕΟΠΥΥ, τι λέει ο Βορίδης

Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας προς Βορίδη: ''Κόψατε τις εξετάσεις μόνο για το κόστος''! Κίνδυνος για τις γυναίκες

Δείτε όλες τις εξετάσεις που κόβει ο Βορίδης! Ο πλήρης κατάλογος