Αλκαλική δίαιτα: Δείτε τις top τροφές που »καίνε» θερμίδες

  • Iatropedia
Πάταγο κάνει στο εξωτερικό η νέα μόδα που ακούει στο όνομα αλκαλική διατροφή την οποία μάλσιτα την ακολουθούν και διάφοροι σταρ του Χόλιγουντ. Τι κάνει πρακτικά ;

Καταναλώνουν τροφές που δεν διαταράσσουν το pH του οργανισμού τους ενώ φροντίζουν να είναι πάντα να είναι ενυδατωμένοι αφού έτσι αποκομίζουν σημαντικά οφέλη για την υγεία τους.

Η διατήρηση του pH του οργανισμού μας σε ισορροπία, συμβάλλει στην καλή υγεία η οποία επιτυγχάνεται όταν τρώμε αλκαλικές τροφές όπως φρούτα και λαχανικά, και όχι όξινες όπως κρεατικά, γαλακτοκομικά, επεξεργασμένα τρόφιμα, γλυκά. Εκτός όμως από καλή υγεάι εξασφαλίζετε και απώλεια θερμίδων.Δείτε ποιες είναι οιtop τροφές!

Οι top τροφές

Οι top αλκαλικές τροφές είναι κυρίως τα φρούτα όπως τα λεμόνια το καρπούζι, το ακτινίδιο, ο ανανάς, τα δαμάσκηνα, ο μαϊντανός, τα σπαράγγια, τα γλυκά σταφύλια και αχλάδια, τα ξερά σύκα, οι ξανθές σταφίδες, τα φύκια κλπ, οι ξεροί χουρμάδες, οι χυμοί φρούτων και λαχανικών, τα αντίδια, το λάιμ, το passion fruit.

Οι μέτριες τροφές

Οι μέτριες τροφές περιλαμβάνουν το αβοκάντο, το αλεύρι, τα βερίκοκα, τα καρότα, τη γλυκιά κολοκύθα, το μαρούλι, τα γλυκά μήλα, τα μούρα, τις ώριμες μπανάνες, τα νεκταρίνια, τα γλυκά ροδάκινα, το σέλινο, το σκόρδο, το σπανάκι και άλλα.

Οι ελαφρώς αλκαλικές

Οι ελαφρώς αλκαλικές τροφές είναι τα αμύγδαλα, το αγγούρι, η αγκινάρα, το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα καρύδια, τα κεράσια, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μοσχοκάρυδο

Οι πανταχού οπαδοί της πιστεύουν ότι η δίαιτα αυτή προάγει την καλή υγεία και προλαμβάνει διάφορες ασθένειες χάρη στην κατανάλωση υγιεινών τροφών.

πηγή:http://www.eatingwell.com/