Ακτινοθεραπείες για καρκινοπαθείς και το απόγευμα στο ΕΣΥ!

  • Iatropedia
Στη ρύθμιση του… αυτονόητου αναμένεται να προχωρήσει και πάλι το υπουργείο Υγείας: θα επεκτείνει το ωράριο των ακτινοθεραπειών στα δημόσια ογκολογικά νοσοκομεία. Πως θα γίνει αυτό;

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες οι βιοτεχνολόγοι που απασχολούνται στα δημόσια νοσοκομεία και εργάζονται στις ακτινοθεραπείες, αναμένεται να αλλάξουν το ωράριο εργασίας τους δουλεύοντας και το απόγευμα εκ περιτροπής, ώστε να μπορούν οι ασθενείς να εξυπηρετούνται.

Πως θα γίνει αυτό τη στιγμή που το ΕΣΥ παρουσιάζει σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού;

Το υπουργείο Υγείας εδώ και καιρό κατήργησε τα ρεπό που λάμβαναν οι βιοτεχνολόγοι, και είχαν κριθεί ως υπερβολικά. Αποτέλεσμα είναι να προκύψουν 80 ημέρες «ελεύθερες» στις οποίες μέχρι πρόσφατα οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνταν καθώς λάμβαναν τα ρεπό τους.

Πλέον όμως –όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές- θα ανακατανεμηθούν οι εργάσιμες ημέρες ώστε κάποιοι να απασχολούνται και το απόγευμα.

Έτσι τα ακτινοθεραπευτικά τμήματα αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους και τα απογεύματα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η αναμονή για ακτινοθεραπείες κρατά μήνες με αποτέλεσμα πολλοί καρκινοπαθείς είτε να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα είτε ακόμη και να μην προλαβαίνουν να κάνουν τη θεραπεία αφού τους προλαβαίνει ο χρόνος και χάνουν τελικώς τη ζωή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

διαγνωστικές εξετάσεις παντού αλλά όχι δωρεάν

δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο ΕΣΥ

ελεύθερες οι διαγνωστικές εξετάσεις παντού