Ακριβότερα τα φάρμακα από τις 9 Σεπτεμβρίου

  • Iatropedia
Αλλαγές αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες στο δελτίο φαρμάκων προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη και οι ατέλειες του.Όπως προκύπτει από την στατιστική ανάλυση της νέας λίστας 269 σκευάσματα θα κοστίζουν ακριβότερα ενώ σε 554 φάρμακα οι τιμές μειώνονται.

Στο μεταξύ σε στατιστική ανάλυση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, το οποίο θα ισχύσει από τις 9 Σεπτεμβρίου, προχώρησε το μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Γιάννης Δαγρές.

Σύμφωνα με τον κ. Δαγρέ, από το δελτίο προκύπτει αλλαγή λιανικής τιμής σε 823 φάρμακα. Από αυτά, τα 269 έχουν αύξηση τιμής και τα 554 μείωση.Να σημειωθεί εδώ ότι οι μεταβολές των τιμών έγιναν με τον κανόνα της τιμής του μέσου όρου των τριών φθηνότερων χωρών της Ευρώπης.

καμία ελάφρυνση για τον ΕΟΠΥΥ

Ο κ. Δαγρές εκτιμά ότι σχεδόν το σύνολο της μείωσης της δαπάνης που επιδιώχθηκε να επιτευχθεί με τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων πέρισυ, εξανεμίστηκε τελικά λόγω της αύξησης της τιμής αρκετών φαρμάκων και ειδικά των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (νοσοκομειακά).

Αυτό γίνεται ανεπαίσθητα και σταδιακά μεν αλλά σωρευτικά σε κάθε νέο Δελτίο Τιμών από πέρυσι μέχρι και φέτος.Η μείωση, δηλαδή, αυτή των ποσοστών κέρδους των φαρμακείων δεν μείωσε τελικά και τη δαπάνη, αφού απορροφήθηκε εξ ολοκλήρου από τις αυξήσεις τιμών σε αρκετά φάρμακα και έτσι δεν μεταφράστηκε σε ελάφρυνση στον ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε λήγουν οι προθεσμίες για την κινητικότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ.Όλο το χρονοδιάγραμμα

Ξεκινάει η απογραφή όλων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Ανακοινώσεις Άδωνι

Φάρμακα με την χούφτα και εξετάσεις με την σέσουλα στον ΕΟΠΥΥ

Στήνονται οι πυλώνες της πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν