Ακόμα και οι Θεσμοί ζητούν να μην γίνονται περικοπές στην Υγεία!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Πολ Τόμσεν επιμένει στην ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018. Αλλά όπως τόνισε, "δεν μπορεί να συνεχιστεί η μείωση των δαπανών εκείνων που έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία να μην έχουν σύριγγες και τα λεωφορεία καύσιμα, για να κινηθούν".

 

Ο Πολ Τόμσεν επιμένει σταθερά ότι πρέπει να γίνει μείωση του δημοσίου χρέους, έστω σταδιακά, στη διάρκεια δύο ετών και η μείωση να συνδεθεί με ένα πρόγραμμα ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκαν Σόϊμπλε επισημαίνει ότι «δεν θα υπάρξει κανένα πακέτο βοήθειας χωρίς το ΔΝΤ». Αυτό επιβεβαιώνει και ο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε το ΔΝΤ προκειμένου να υπάρχει η σωστή ισορροπία»… Άρα ό,τι λέει ο κ. Τόμσεν έχει ειδικό βάρος!

Πλην όμως πέρσι και πρόπερσι η καγκελάριος Μέρκελ, και τώρα ο Πολ Τόμσεν ζητούν τα όποια μέτρα ληφθούν να μην πλήττουν την Υγεία και να μην ευνοούν την ανθρωπιστική κρίση στον τομέα αυτόν, μια κρίση που βιώνουμε οι πολίτες της χώρας εδώ και 5 τουλάχιστον χρόνια…

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι ουδείς από την νυν κυβέρνηση και όποια άλλη υπάρξει μελλοντικά δεν δικαιούται να υπαινίσσεται ότι λαμβάνει μέτρα περικοπής της φαρμακευτικής δαπάνης, των προϋπολογισμών των νοσοκομείων ή της κρατικής επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ επειδή το ζήτησαν ή το απαίτησαν οι δανειστές μας. Να τα πάρουν από αυτούς που έχουν, τους ζητούν! Τώρα, αν οι κυβερνώντες δεν μπορούν να το επιτύχουν αυτό και τα «παίρνουν» από εμάς τους απλούς εργαζόμενους και τους προϋπολογισμούς για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αυτό ήταν και είναι δικό τους πρόβλημα!