Άκαρπη η συνάντηση μεταξύ Υπουργού Υγείας και Διαγνωστικών – Αύριο η απόφαση για την απεργία

  • Γιάννα Σουλάκη
Διαγνωστικά
Χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και των εκπροσώπων των Διαγνωστικών Κέντρων, που κάνουν απεργία διαρκείας από την περασμένη Δευτέρα.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επανέλαβε τα όσα είχε προτείνει στους ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων, στην τελευταία συνάντηση, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος.

Δηλαδή, να γίνει συμψιφισμός του α΄και του β’ εξαμήνου για το clawback για να καλυφθεί το ποσό των 55 εκατ. ευρώ, με μεταφορά κονδυλίων από άλλες εξετάσεις και υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, πρόταση την οποία οι εργαστηριακοί και ιδιοκτήτες εργαστηρίων απέρριψαν.

Ο Ανδρέας Ξανθός επικαλέστηκε τη διάλυση της Βουλής και δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον κλειστό προϋπολογισμό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, καθώς απαιτείται Υπουργική Απόφαση, ενώ δεσμεύτηκε αύξηση για το 2019, κατά 30 επιπλέον εκατομμύρια.

Μετά από μια συνάντηση που διήρκησε περίπου 1,2 ώρα, οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Εργαστηρίων δήλωσαν ότι αναγνώρισαν την πρόθεση του Υπουργού Υγείας να δώσει λύση, και είπαν ότι η τελική απόφαση για την συνέχιση ή όχι της απεργιακής κινητοποίησης θα ληφθεί αύριο το πρωί, μετά από γενική συνέλευση των φορέων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν