Αιφνιδιαστική αναστολή των χημειοθεραπειών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου

  • Γιάννα Σουλάκη
Νοσοκομείο Ρίου
Ανεστάλησαν χωρίς προειδοποίηση οι χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών της Ογκολογικής Μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Απροειδοποίητα και αιφνιδιαστικά διακόπηκαν οι χημειοθεραπείες που χορηγούνταν στους ασθενείς της Ογκολογικής Μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών του Ρίου, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι καρκινοπαθείς, αλλά και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας (ΕΙΝΑ).

Οι ίδιοι οι ογκολογικοί ασθενείς κατήγγειλαν ότι δεκάδες ασθενείς ειδοποιήθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ότι ακυρώθηκε το προγραμματισμένο ραντεβού τους, χωρίς να είναι σε θέση κανείς να τους απαντήσει πότε θα δρομολογηθεί η θεραπεία τους.

«Πήγε η μητέρα μου το πρωί να κάνει την προγραμματισμένη χημειοθεραπεία στο Ρίο όπως και πάρα πολλοί άλλοι καρκινοπαθείς. Μέχρι τις 12 τουλάχιστον το μεσημέρι που περίμενε, δεν υπήρχε φάρμακο χημειοθεραπείας. Μετά έφυγε γιατί δεν άντεχε άλλο να περιμένει», αναφέρει η κόρη μιας ασθενούς.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και οι γιατροί της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ):

«Πολλοί συμπολίτες μας, από Αχαΐα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία και αλλού, ενώ είχαν πάρει την κατάλληλη φαρμακευτική προετοιμασία τις προηγούμενες μέρες, ενημερώθηκαν λίγα λεπτά πριν και αφού είχαν προσέλθει στο νοσοκομείο, ότι οι θεραπείες τους αναστέλλονται λόγω έλλειψης φαρμάκων, άγνωστο για πόσο».

Νοσοκομείο Ρίου: «Φόβος και ανασφάλεια των ασθενών για την ακύρωση των χημειοθεραπειών τους»

Ανασφάλεια, ταλαιπωρία και απαξίωση συνθέτουν το σκηνικό που έζησαν και πάλι οι δεκάδες καρκινοπαθείς, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζονται με τον τρόπο αυτό.

Οι γιατροί της ΕΙΝΑ αναφέρουν ότι η επίσημη από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου του Ρίου εκδοχή για την αναβολή των χημειοθεραπειών είναι η εξάντληση του αποθέματος των χημειοθεραπευτικών σκευασμάτων, λόγω αναστολής της προμήθειάς του από συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία που έχει σύμβαση με το νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από dete.gr