Αγρίνιο: Συγκινεί το μήνυμα του 14χρονου που έλαβε τον νεφρό του 18χρονου Γρηγόρη

  • Γιάννα Σουλάκη
RSV
Οι γονείς του 18χρονου από το Αγρίνιο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων του γιου τους μετά το θανατηφόρο τροχαίο, μια κίνηση που δείχνει μεγαλείο ψυχής. Σε ένα συγκινητικό του μήνυμα το αγόρι που έλαβε τον ένα νεφρό, ευχαριστεί τους γονείς του Γρηγόρη.

Ζωή μέσα από το θάνατό του έδωσε ο 18χρονος Γρηγόρης, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Αγρίνιο. Ο 14χρονος Άγγελος ήταν αυτός στον οποίο μεταμοσχεύθηκε το ένα νεφρό του Γρηγόρη. Ο Άγγελος έκανε αιμοκαθάρσεις, καθώς έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια.

Μιλώντας στο MEGA, ο διευθυντής της κλινικής μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ, Γεώργιος Τσουλφάς είπε πως «ένα παιδί 14 ετών θα άπρεπε να ασχολείται με τα μαθήματά του. Έκανε αιμοκάθαρση 3 φορές την εβδομάδα. Τώρα θα αλλάξει η ζωή του».

Ο διευθυντής της ΜΕΘ, Χριστόδουλος Ναθαναήλ ανέφερε πως «ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη η κατάσταση και για το προσωπικό της μονάδας και για μένα προσωπικά. Τέσσερις άνθρωποι βελτίωσαν τουλάχιστον το επίπεδο της ζωής τους και ένας τουλάχιστον σώθηκε».

Σημειώνεται πως ο 18χρονος που έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα χάρισε ζωή σε 4 συνανθρώπους μας. Κηδεύτηκε το πρωί της Δευτέρας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: