«Άγιος Ανδρέας» Πάτρας: Κατέληξε 49χρονος από ανακοπή, ενώ του είχαν διαγνώσει ψύξη – Τι απαντά ο Διοικητής του Νοσοκομείου

  • Γιάννα Σουλάκη
Τραγικό θάνατο βρήκε 49χρονος ασθενής, ο οποίος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" της Πάτρας με έντονο πόνο στην πλάτη και το στήθος και τον έδιωξαν επειδή δεν εφημέρευαν, ενώ παράλληλα διέγνωσαν "μάλλον ψύξη". Επείγουσα διερεύνηση για το περιστατικό, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο ασθενής επισκέφθηκε αργά την Τετάρτη το βράδυ το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με έντονους πόνους. Οι γιατροί τον παρέπεμψαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και ο άτυχος 49χρονος άνδρας πέθανε από ανακοπή κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Τραγική ειρωνεία ήταν πως διέγνωσαν «μάλλον ψύξη», ενώ ο 49χρονος επέμενε και ζητούσε από τους γιατρούς να τον εξετάσουν ή έστω να του δώσουν κάποια αγωγή για τον πόνο. Παρά τις εκκλήσεις, ωστόσο, του ίδιου του ασθενή, αλλά και του αδελφού του που έσπευσε επίσης στο νοσοκομείο για βοήθεια, οι γιατροί ήταν ανένδοτοι και επέμειναν να του ζητούν να πάει στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ο 49χρονος και ο αδελφός του ξεκίνησαν για το νοσοκομείο, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο άτυχος ασθενής κατέρρευσε μέσα στο αυτοκίνητο, από ανακοπή.

Η απάντηση του Νοσοκομείου

Μιλώντας στο pelop.gr ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θοδωρόπουλος δήλωσε ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι’ αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι’ αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας κατηγορηματικά πως «οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το Νοσοκομείο μας».