Αγαπηδάκη για Κέντρο Υγείας Χάρακα στην Κρήτη: «Έρχονται έργα αναβάθμισης υποδομών και προσλήψεις»

  • Iatropedia newsroom
Απάντηση σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που καταγγέλλουν προβλήματα στις υποδομές και υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Χάρακα στην Κρήτη, εξέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η κα. Αγαπηδάκη κάνει λόγο για «διάψευση δημοσιεύματος» και χαρακτηρίζει «επιτήδειους» αυτούς που «διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες στα Μέσα» όπως αναφέρει.

Το δημοσίευμα του τοπικού site Νέα Κρήτη, αναφέρει πως σήμερα Παρασκευή (15/03) οι κάτοικοι της Μασαράς, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας Χάρακα, με πρωτοβουλία τοπικού συλλόγου και με τη στήριξη Δήμων και φορέων, διεκδικώντας «το δικαίωμά τους στην παροχή υπηρεσιών υγείας κοντά στον τόπο κατοικίας τους» και συγκεκριμένα, την κτιριακή αναβάθμιση του ΚΥ και προσλήψεις προσωπικού. 

Όπως λένε οι κάτοικοι, η συγκεκριμένη δομή εξυπηρετεί τους κατοίκους 52 χωριών-οικισμών στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, όπως και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας του Κόφινα στον Δήμο Γόρτυνας.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού (δύο οργανικές θέσεις παιδιάτρου για χιλιάδες παιδιά, ακάλυπτες 5 θέσεις γενικών γιατρών κ.α.), αλλά και σοβαρά κτηριακά ζητήματα, ενός κτιρίου που κτίστηκε το 1981, όπως λένε και δεν έχει συντηρηθεί ποτέ ολοκληρωμένα.

Σημαντικά, είναι σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των κατοίκων στη Νέα Κρήτη, και τα προβλήματα στα Περιφερειακά Ιατρεία (Ασήμι, Πύργος, Μεσοχωριό, Τεφέλι, Μεταξοχώρι και Στάβγιες), τα οποία δε λειτουργούν καθημερινά.

Τι απαντά η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Με ανακοίνωσή της που έχει τίτλο «Διάψευση δημοσιεύματος από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Ειρήνη Αγαπηδάκη», η κα. Αγαπηδάκη «διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα της Νέας Κρήτης που κάνει λόγο για “Αγωνία στο Κέντρο Υγείας Χάρακα”.

“Οι πληροφορίες που διασπείρουν στα Μέσα επιτήδειοι είναι ψευδείς. Το Κέντρο Υγείας Χάρακα έχει συμπεριληφθεί στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των ΚΥ το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μάλιστα, στις 6 Μαρτίου υπογράφηκε σύμβαση με ανάδοχο για τη μελέτη και υπολογίζουμε ότι σε 4 περίπου μήνες θα έχουμε υπεργολάβο για τις εργασίες”, αναφέρει σε δήλωσή της.

Ταυτόχρονα, αναφορικά με την ενίσχυση του προσωπικού των δομών της ΠΦΥ, η κα Αγαπηδάκη επισημαίνει ότι πρόκειται να προκηρυχθούν 1375 θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

“Έχουμε ξεκινήσει την ολιστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με σημαντικά και καλά μελετημένα βήματα και έτσι θα συνεχίσουμε”, καταλήγει στην ανακοίνωσή της.