Αγαπάς την καρδιά σου;

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
καρδιά
Η 29η Σεπτέμβριου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Είναι η αφορμή για να ενημερωθούμε αλλά κυρίως να ευαισθητοποιηθούμε όλοι για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, για τα οποία η Διεθνής Ομοσπονδία Καρδιάς προειδοποιεί πως χρόνο με το χρόνο κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε «πανδημία».

Από τα σημαντικότερα όργανα κάθε ζωντανού οργανισμού, η καρδιά έχει ζωτική σημασία για την υγεία μας. Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, η πρόληψη αποτελεί μονόδρομο για τη διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Σημαντική βοήθεια σε αυτό προσφέρει το συνένζυμο Q10 (CoQ10), το οποίο σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα φαίνεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στην εξασφάλιση της καρδιαγγειακής υγείας. Η Lanes, δημιουργώντας πάντα αποτελεσματικά συμπληρώματα διατροφής που υποστηρίζουν τις ανάγκες των καταναλωτών για βέλτιστη υγεία και ευεξία, συστήνει το Cardade, το νέο σύμμαχο της καρδιάς, το οποίο περιέχει 30mg CoQ10.

Τα κύτταρα που συνθέτουν τον καρδιακό μυ αποτελούνται από μεγάλο αριθμό μιτοχονδρίων, τα οποία είναι μονάδες παραγωγής ενέργειας. Ο καρδιακός μυς έχει την υψηλότερη πυκνότητα μιτοχονδρίων στο σώμα, αφού η καρδιά δε σταματά ποτέ να λειτουργεί. Η κυτταρική αναπνοή και ειδικά η παραγωγή ενέργειας από τα κύτταρα εξαρτάται σημαντικά από την παρουσία του συνενζύμου Q10. Αν λοιπόν έχουμε ανεπάρκεια ή, ακόμα χειρότερα πλήρη έλλειψη CoQ10, η κυτταρική αναπνοή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σωστά.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν δύο πηγές για το συνένζυμο Q10: παράγεται από τον οργανισμό, αλλά το προσλαμβάνουμε και από την τροφή. Τα άσχημα νέα είναι ότι παρόλα αυτά, συχνά παρατηρείται ανεπάρκεια του οργανισμού σ’ αυτό. Βασικοί παράγοντες για τη μείωση των επιπέδων Q10 είναι η ηλικία, διάφορες παθήσεις όπως ο διαβήτης ή η καρδιακή ανεπάρκεια και φυσικά η λήψη φαρμάκων, κυρίως των στατινών. Συμπτώματα έλλειψης περιλαμβάνουν σωματική και πνευματική κόπωση και εξάντληση, διαταραχές στη μνήμη, δυσκολία συγκέντρωσης, κακή διάθεση, ευερεθιστότητα και μυϊκούς πόνους. Η παρατεταμένη ανεπάρκεια CoQ10 μπορεί να επηρεάσει ζωτικά όργανα, για παράδειγμα την καρδιά και το συκώτι.

Η εξασφάλιση των επαρκών επιπέδων CoQ10 στον οργανισμό είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διατήρηση της καλής υγείας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέχρι ενός σημείου μέσω της τροφής, αλλά σίγουρα με την πρόσληψη κάποιου συμπληρώματος διατροφής.  Με γνώμονα αυτό και αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της πρόληψης στην υγεία της καρδιάς, η Lanes δημιούργησε το Cardade, ένα συμπλήρωμα διατροφής με 30mg συνενζύμου Q10 σε μορφή μαλακής κάψουλας (softgel). Μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόληψη και στη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας, αλλά και στην αντιοξειδωτική δράση του οργανισμού. Επιπλέον, ενισχύει σημαντικά τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό. Είναι σημαντικό να λαμβάνεται πάντοτε όταν ακολουθούμε φαρμακευτική αγωγή για τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα και κυρίως σε συνδυασμό με τη λήψη στατινών, αφού περιορίζουν την παραγωγή συνενζύμου Q10 στον οργανισμό.

H εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής Lanes επιλέγει πάντα άριστες πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και καθαρότητας αλλά και συνδυασμούς ενεργών συστατικών και ακολουθεί πρακτικές καλής παραγωγής (HACCP, IFS, ISO, cGMP’s) και ελέγχου για την επίτευξη ποιοτικών, ασφαλών και αποτελεσματικών προϊόντων που υποστηρίζουν τις ανάγκες των καταναλωτών για βέλτιστη υγεία και ευεξία.

Βρείτε σήμερα το Cardade της Lanes στα φαρμακεία και προσφέρετε ακόμα περισσότερη αγάπη στην καρδιά σας.