Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη! Καμπάνια για στροφή στα Ελληνικά φάρμακα

  • Iatropedia
Πολύ άμεσα είναι πιθανό τα ελληνικά φάρμακα να αποτελούν τη νούμερο ένα επιλογή για τους Έλληνες ασθενείς καθώς η χώρα μας θα υποχρεωθεί να υιοθετήσει μεγαλύτερο αριθμό γενόσημων φαρμάκων. Ταυτόχρονα οι εξαγωγές των ελληνικών φαρμάκων αυξάνονται ραγδαία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στροφή στα γενόσημα και συνεπώς σε πολύ περισσότερα ελληνικά φάρμακα θα πρέπει σύντομα να κάνουν οι Έλληνες ασθενείς καθώς η τρόικα επιβάλει αύξηση της χρήσης γενοσήμων σε ποσοστό ακόμη και 60%.

Σήμερα, σύμφωνα και με τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) η χώρα μας έχει εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά χρήσης γενοσήμων που αγγίζουν μόλις το 22%.

Πάντως στο πλαίσιο αυτό και για να γνωρίσουν οι Έλληνες ασθενείς τα ελληνικά φαρμακευτικά προϊόντα η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ξεκινά καμπάνια με τίτλο «Ελληνικό Φάρμακο». Στην παρουσίαση της καμπάνιας παραβρέθηκε και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε πως «το φάρμακο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εξαγωγικά προϊόντα της χώρας μας».

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ Δημήτριος Δέμος, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι σε μια εποχή όπου «το κοινό βρίσκεται σε έντονη σύγχυση και ανησυχία λόγω των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται το τελευταίο διάστημα στο χώρο του φαρμάκου και της υγείας», η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που αποτελεί έναν «ισχυρό και δυναμικό τομέα της εθνικής μας οικονομίας», αναλαμβάνει την πρωτοβουλία «να αποτυπώσει την πλήρη και ακριβή εικόνα για τα επώνυμα ελληνικά φάρμακα, μέσω μιας ολοκληρωμένης καμπάνιας εθνικής εμβέλειας και μακράς πνοής».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΦ Δημήτρης Δέμος

Έτσι οι Έλληνες ασθενείς και όχι μόνο, μπορούν να ενημερωθούν για όλα τα πλεονεκτήματα των ελληνικών φαρμάκων στην ιστοσελίδα www.elliniko-farmako.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα μετακινηθούν και γιατροί στα νοσοκομεία!

Άδωνις κατά Χρυσής Αυγής: Είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο

Γιατροί: Ξεκαθαρίστε άμεσα τις υποθέσεις με τους επίορκους στο ΕΣΥ

Σε τι θα μετατραπεί το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. Που θα πάνε οι εργαζόμενοι