Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί από γρίπη

  • Iatropedia
Τους 67 έχουν φτάσει οι νεκροί από γρίπη με 28 ακόμα πάσχοντες να νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση στις ΜΕΘ... Αλλά στα ίδια επίπεδα κινήθηκε η τραγική αυτή καταγραφή και τον προηγούμενο χειμώνα.

της Μαρίας Τσιλινμιγκάκη

Στις 28 Φεβρουαρίου του προηγούμενου έτους είχαν σημειωθεί και πάλι 66 θάνατοι συνανθρώπων μας από επιπλοκές της γρίπης.

Εξετάζοντας εξάλλου και τα άλλα χαρακτηριστικά των θυμάτων μεταξύ του 2014 και του τρέχοντος έτους, διαπιστώνουμε ότι είναι πανομοιότυπα καθώς και στους δύο χειμώνες κατέληξαν άνθρωποι κυρίως τρίτης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα.

Ωστόσο, η μετάλλαξη που εμφανίστηκε φέτος του ιού Η3Ν2 δείχνει πιο επιθετική και έχει «χτυπήσει» και μεμονωμένα νέα άτομα χωρίς άλλα προβλήματα υγείας. Και εδώ είναι που εδράζει η ανησυχία των ειδικών οι οποίοι συστήνουν να μην παραλείψουν τον εμβολιασμό τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα το επόμενο φθινόπωρο.

Τα θύματα που ανησυχούν τους ειδικούς είναι τρεις άνδρες 45, 46 και 63 ετών χωρίς υπιοκείμενα νοσήματα που έφτασαν φέτος σε ΜΕΘ με σοβαρές επιπλοκές της γρίπης και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τους κρατήσουν στην ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως να προφυλαχθείτε από τη γρίπη! Όλα τα μέτρα

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη γρίπη;