Αυτοάνοσα ρευματολογικά νοσήματα: Διαδικτυακή εκδήλωση για το κοινό

  • Ρούλα Τσουλέα
εκδήλωση
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 το απόγευμα. Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook.

Τα νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση και διαχείριση των ασθενών που πάσχουν από αυτοάνοσα ρευματολογικά νοσήματα θα παρουσιασθούν σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα(ΕΛΕΑΝΑ).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά (live) στο Facebook της ΕΛΕΑΝΑ. Θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 το απόγευμα,  από τις 7 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΕΑΝΑ, στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι δύο ειδικοί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, τα θέματα της εκδήλωσης είναι:

  • «Βιο-Ομοειδή φάρμακα. Που βρισκόμαστε σήμερα;». Ομιλητής θα είναι ο κ. Νικόλαος Κούγκας, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ στην Δ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
  • «Γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία και βιολογικοί παράγοντες». Ομιλήτρια θα είναι η κυρία Πελαγία Κατσιμπρή, διευθύντρια ΕΣΥ στην Μονάδα Ρευματολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν.

Η ΕΛΕΑΝΑ είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος.  Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα  και αριθμεί περισσότερα από 9.700 μέλη. Κυρίως είναι  άτομα που νοσούν  από  ρευματικά αυτοάνοσα  νοσήματα, ρευματολόγοι ιατροί και ιατροί άλλων ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις, καθώς  και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν στους πάσχοντες από ρευματικά αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Viatris.

Φωτογραφία: iStock