Αυτιστικό παιδί νοσηλεύεται εδώ και 8 μήνες «καθηλωμένο στα τέσσερα» στο Δρομοκαΐτειο!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αυτιστικό
Ακούγεται απίστευτο, αλλά σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ, από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου "νοσηλεύεται αυτιστικό παιδί στο Δρομοκαϊτειο Νοσοκομείο, σε τμήμα οξέων περιστατικών, καθηλωμένο στα τέσσερα στο κρεβάτι του το οποίο κρεβάτι τσιμεντώθηκε στο πάτωμα να μην το σηκώνει"!

Μάλιστα οι θεράποντες ιατροί του αυτιστικού παιδιού απέστειλαν πριν από δύο μήνες επιστολή στον Εισαγγελέα Αθηνών ότι το παιδί κινδυνεύει να σκοτωθεί, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Συγκέντρωση των καθαριστριών του Δρομοκαϊτείου που απολύονται έξω από την Βουλή

Επιστολή θεράποντων ιατρών στην Εισαγγελία Αθηνών ότι το αυτιστικό παιδί που είναι 8 μήνες καθηλωμένο στο κρεβάτι του Δρομοκαϊτείου κινδυνεύει να σκοτωθεί

Δείτε την επιστολή

Οι καθαρίστριες του ΨΝΑ Δρομοκαϊτείου βρίσκονται στην πόρτα της απόλυσης. Λήγουν οι συμβάσεις τους τον Αύγουστο 2019 και ξεκινάει από τώρα νέος διαγωνισμός πρόσληψης νέων καθαριστριών στο Νοσοκομείο.

Η Κυβέρνηση οργανώνει ξεχωριστούς διαγωνισμούς ανά Νοσοκομείο για την πρόσληψη Προσωπικού στις υπηρεσίες στήριξης προκειμένου να εγκλωβίσει χιλιάδες υποψηφίους και να υφαρπάξει την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές.

Οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου, εργάζονται πάνω από δέκα χρόνια στο Νοσοκομείο πρώτα με εργολάβους και τα τέσσερα τελευταία χρόνια με συμβάσεις έργου και μετέπειτα εργασίας.

Το έτος 2014, οργανώσαμε δυναμικές Κινητοποιήσεις για εκδίωξη των εργολάβων. Κατ’ επανάληψη βρέθηκαν στην πύλη του Δρομοκαϊτείου Κυβερνητικά Στελέχη όπως ο κος Ξάνθος, η κα Δούρου, ο κος Μαντάς στις Κινητοποιήσεις που κάναμε. Δεσμεύονταν για μόνιμη σταθερή δουλειά των καθαριστριών, όπως και στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Τακτοποίησαν τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου ως αναλώσιμες απολύονται μετά τέσσερα χρόνια ομηρίας.

Ζητάμε την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καλύπτουν αδιαμφισβήτητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Εάν απορρίπτετε το εν’ λόγω αίτημα, ζητάμε παράταση των συμβάσεων έως τέλος του έτους 2020 και ενιαία προκήρυξη διαγωνισμού ανά ΥΠΕ μέσω ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

Ο Νόμος 4558/2018, Αρ. φύλλου 140 1 Αυγούστου 2018, άρθρο 6 παρ.3 τροποποιείται ως εξής:

Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 63 του ν.4430/2016 (Α.205), αντικαθίστανται ως εξής: Οι εξαιρετικές ρυθμίσεις του παρόντος αριθμού, μπορούν να εφαρμοστούν μέχρι 31.12.2020.

Στην παρ.2 του άρθρου 63 του ν. 4430/2016 (Α.205), προστίθεται παράγραφος μετά την φράση «ως προς την ανώτατη χρονική διάρκεια των συμβάσεων εφαρμόζονται τα άρθρα 5,6,7, του π.δ. 164/2004 (Α 135) και απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου» και πριν τη φράση «το κόστος σύναψης συμβάσεων» ως εξής: «οι ατομικές συμβάσεις Εργασίας Ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ανανεώνονται έως 31.12.2020, εντός του οποίου χρονικού διαστήματος προκηρύσσετε και ολοκληρώνεται ενιαίος διαγωνισμός πρόσληψης ανά Υγειονομική Περιφέρεια.

Την Πέμπτη 28-2-2019 9.00πμ. ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου για την Υγεία στη Βουλή, οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου οργανώνουν Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή.

Συνεχίζει το αυτιστικό παιδί 8 μήνες να νοσηλεύεται καθηλωμένο στο Δρομοκαϊτειο

Από 2/7/2018 νοσηλεύεται αυτιστικό παιδί στο Δρομοκαϊτειο Νοσοκομείο, σε τμήμα οξέων περιστατικών, καθηλωμένο στα τέσσερα στο κρεβάτι του το οποίο κρεβάτι τσιμεντώθηκε στο πάτωμα να μην το σηκώνει.

Την 3/1/2019, οι θεράποντες ιατροί του αυτιστικού παιδιού απέστειλαν επιστολή στον Εισαγγελέα Αθηνών ότι το παιδί κινδυνεύει να σκοτωθεί. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο.

Πέρασαν 8 μήνες από την ημέρα που εισήχθη το αυτιστικό παιδί και δύο μήνες από την επιστολή στον Εισαγγελέα και τίποτα.

Θέσαμε κατ’ επανάληψη το ζήτημα στο Υπουργείο Υγείας για μεταφορά του παιδιού σε ειδικό ξενώνα, αλλά κωφεύουν. Εάν το παιδί πάθει κάτι, οι Νοσηλευτές θα βρεθούν κατηγορούμενοι στα Δικαστήρια χωρίς να φταίνε.

Σας κοινοποιούμε την αναφορά των ιατρών στον Εισαγγελέα.

Δεν πάει άλλο!!!

Το Δρομοκαϊτειο δεν είναι αποθήκη ψυχών!!!

Το έγγραφο που συνοδεύει την σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ