Αυτές είναι οι τροφές που σας γερνούν πρόωρα

  • Iatropedia
Το “είμαστε ό,τι τρώμε” βρίσκει απόλυτη εφαρμογή σε ό,τι αφορά την υγεία του δέρματός μας, αφού αυτό είναι από τα πρώτα όργανα στο σώμα μας που “εξωτερικεύει” τις επιπτώσεις της διατροφής μας.

Αν αυτή είναι καλή, τότε η επιδερμίδα είναι υγιής, λεία, χωρίς σημάδια και λαμπερή. Αν καταναλώνουμε τις λάθος τροφές, τότε αυτό θα φανεί αμέσως.

Δείτε μερικές τροφές που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα, ώστε να τις αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο:

Γλυκά

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία που ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Όταν τρώτε περισσότερη ζάχαρη από όση τα κύτταρά σας μπορούν να επεξεργαστούν, τα επιπλέον μόρια σακχάρου συνδυάζονται με πρωτεΐνες, δημιουργώντας τα “τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης”. Αυτά με τη σειρά τους καταστρέφουν το πολύτιμο κολλαγόνο, την πρωτεΐνη που διατηρεί τη νεανικότητα και σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Αλκοόλ

Υγιές συκώτι σημαίνει υγιές δέρμα. Όταν το συκώτι σας λειτουργεί καλά, οι τοξίνες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν το δέρμα αποβάλλονται φυσικά από το σώμα σας. Αλλά αν οι τοξίνες συσσωρεύονται στο συκώτι σας, και δεν διασπώνται σωστά, το δέρμα σας μπορεί να αναπτύξει ακμή, ωχρότητα και ρυτίδες. Επίσης, το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό και μειώνει την ποιότητα του ύπνου. Και οι δύο αυτοί παράγοντες φαίνονται άμεσα στην επιδερμίδα.

“Καρβουνισμένο” κρέας

Τα σημεία σε ένα κομμάτι κρέας, τα οποία έχουν καεί πολύ στα κάρβουνα, μπορεί να περιέχουν υδρογονάνθρακες που προκαλούν φλεγμονή. Αυτή η φλεγμονή διασπά το κολλαγόνο στο δέρμα σας. Προσπαθήστε να κόβετε και να μην τρώτε εκείνα τα σημεία στο κρέας, τα οποία είναι πολύ “καρβουνισμένα”.

Πολλά ροφήματα με καφεΐνη

Φυσικά και δεν χρειάζεται να κόψετε το πρωινό σας καφεδάκι! Αλλά σε γενικές γραμμές προσπαθήστε να περιορίσετε τα ροφήματα (καφέδες, ενεργειακά ποτά, αναψυκτικά) που περιέχουν καφεΐνη, επειδή είναι συστατικό που προκαλεί αφυδάτωση.

http://www.health.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι προκαλεί το κάπνισμα και ο ήλιος στο δέρμα

Τατουάζ: Ποια χρώματα είναι τα πιο επικίνδυνα για το δέρμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν