Αυτές είναι οι 3 πιο ερεθιστικές ουσίες για το δέρμα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι

  • Iatropedia
Αν έχετε προσέξει ότι τώρα τελευταία εκδηλώνετε ολοένα και συχνότερα κοκκινίλες ή/και φαγούρα στα χέρια, τα πόδια, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματός σας, τότε μπορεί να φταίει κάποιο νέο προϊόν που βάλατε στο σπίτι σας.

Τα προϊόντα καθαρισμού είναι οι “συνήθεις ύποπτοι” σε αυτές τις περιπτώσεις. Εκτός από τις καθεαυτές ουσίες που περιέχουν, είναι ο λανθασμένος, πολλές φορές, τρόπος χρήσης τους, που επιδεινώνει την επίδρασή τους στο δέρμα μας.

Δείτε τις κατηγορίες των πιο ερεθιστικών για την επιδερμίδα ουσιών που συνήθως υπάρχουν σε κάθε σπίτι:

Σαπούνι

Το υπερβολικό πλύσιμο των χεριών, με σαπούνι και νερό, απογυμνώνει το δέρμα από τα φυσικά του έλαια. Αρχικά τα χέρια μπορεί να μοιάζουν ξηρά και “σκασμένα”. Αλλά στη συνέχεια μπορεί να δημιουργηθούν ρωγμές και να υπάρξει αιμορραγία.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το απλό σαπούνι και το νερό είναι στην κορυφή αυτής της λίστας. Στην σύγχρονη μικροβιο-φοβική κοινωνία πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει τα χέρια τους να είναι διαρκώς καθαρά και δεν κάνουν καμία προσπάθεια να προστατεύσουν το δέρμα τους.

Άλλες σχετικά ερεθιστικά περιλαμβάνουν το σαπούνι των πιάτων, το αφρόλουτρο και το σαπούνι για αφρόλουτρο.

Καθαριστικά οικιακής χρήσης

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα οικιακά καθαριστικά δεν προορίζονται για το δέρμα και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά μπορεί να έχουν ένα ερεθιστικό αποτέλεσμα στο σώμα. Τέτοιου είδους είναι τα καθαριστικά γενικής χρήσεως, τα απορρυπαντικά πιάτων, τα απορρυπαντικά πλυντηρίου, τα προϊόντα καθαρισμού παραθύρων, τα γυαλιστικά επίπλων και τα απολυμαντικά τουαλέτας. Το να φοράτε προστατευτικά γάντια πριν από το χειρισμό τέτοιων ουσιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας.

Αρώματα

Οι αλλεργίες που προκαλούνται από κάποιο άρωμα είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Αλλά υπάρχουν περίπου 5.000 αρώματα που χρησιμοποιούν πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς χημικών ουσιών, ώστε είναι δύσκολο να εξαλείψουμε τελείως την πιθανότητα να έρθουμε σε επαφή με μια ερεθιστική για το δικό μας δέρμα χημική ουσία. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν δερματικό εξάνθημα ή κνίδωση, ενώ άλλοι εκδηλώνουν ακόμα πιο σοβαρά συμπτώματα.

http://www.webmd.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τατουάζ: Ποια χρώματα είναι τα πιο επικίνδυνα για το δέρμα

Πιτυρίδα VS ξηροδερμία: Σε τι διαφέρουν;