Αυξάνονται ραγδαία τα σχολεία και τμήματα που κλείνουν λόγω κορονοϊού – Αναλυτική λίστα

  • Γιάννα Σουλάκη
σχολεία
Την ώρα που με απόφασή του το Υπουργείο Παιδείας αφαιρεί ένα self test την εβδομάδα από τον υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο στην εκπαιδευτική κοινότητα, τα σχολεία και τμήματα στην επικράτεια που κλείνουν εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνονται ραγδαία.

Στα 119 ανέρχονται σήμερα Πέμπτη (13/5) τα σχολεία με κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ μέχρι χθες Τετάρτη (12/5) ήταν μόνο 27, ενώ την περασμένη Δευτέρα πρώτη μέρα επαναλειτουργίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ήταν κάτω από 10.

Δείτε χαρακτηριστικά τα σχολεία και τμήματα που έκλεισαν την πρώτη μέρα του σχολείου:

Δείτε αναλυτικά στη λίστα του Υπουργείου Υγείας, τα 119 σχολεία και τμήματα λύκειων, γυμνασίων, νηπιαγωγείων και δημοτικών, που ανέστειλαν τη λειτουργία τους σήμερα εξαιτίας των κρουσμάτων του κορονοϊού ΕΔΩ

Δείτε τον σχετικό χάρτη: Με κόκκινο τα κλειστά σχολεία και με μπλε τα κλειστά τμήματα:

Μειώθηκαν τα self test στα σχολεία από 2 την εβδομάδα σε 1

Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα στα σχολεία αυξάνονται αλματωδώς και υπάρχει ακόμη ένας ολόκληρος μήνας λειτουργίας των σχολείων μέχρι τη λήξη τους, προβληματισμό προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τον αριθμό των εβδομαδιαίων τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα, από 2 σε 1.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 17/5 θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά εβδομαδιαίως αντί για δύο, για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.