Αυχενικό σύνδρομο: Πόσο κρατάει

  • Iatropedia
Το αυχενικό σύνδρομο είναι κυρίως απόρροια του σύγχρονου τρόπου ζωής. Οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν καθημερινά από πόνους στον αυχένα εξαιτίας της καθιστικής ζωής και της παντελείς έλλειψη άσκησης.

Άλλες αιτίες που ενοχοποιούνται είναι μεταξύ άλλων

Οι κοινές λοιμώξεις, όπως μια φαρυγγίτιδα η οποία προκαλεί πρήξιμο και πόνο στον αυχένα.

Σπάνιες λοιμώξεις, όπως η φυματίωση , η οστεομυελίτιδα και μηνιγγίτιδα.

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί επίσης να προέλθει από συνθήκες που επηρεάζουν άμεσα τους μύες του αυχένα, όπως η ινομυαλγία και ρευματική πολυμυαλγία.

Οι παράγοντες κινδύνου για τον πόνο στο λαιμό, περιλαμβάνουν βλάβη από τη συμμετοχή σε αθλήματα που έχουν πολλές συγκρούσεις, ατυχήματα με αυτοκίνητα, λανθασμένη στάση σώματος, καθιστική ζωή και άλλα.

Ο πόνος στον αυχένα είναι συνήθως συνδέεται με έντονο πόνο ενώ μερικές φορές το πρόβλημα επιδεινώνεται με την κίνηση του λαιμού ή τη στροφή της κεφαλής.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, οξύς πόνος, δυσκολία στην κατάποση και ζάλη.

Συνήθως η διάρκεια του κρατάει μέχρι να βρεθεί η αιτία που προκαλέι το πρόβλημα αυτό. Έτσι σε κάποιους ανθρώπους μπορεί ο πόνος να είναι από δυο 24ωρα και να φτάνει και τη μαι εβδομάδα.

Θεραπεία

Η θεραπεία εξαρτάται από την ακριβή αιτία. Οι περισσότερες μορφές πόνου στον αυχένα μπορεί να αντιμετωπιστούν με συντηρητικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της ανάπαυσης.

Είναι δυνατόν να αποφευχθεί ο πόνος στον αυχένα;

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί πραγματικά να αποτραπεί μόνο με την αποφυγή τραυματισμού στην περιοχή αυτή καθώς και με την σωστή στάση του σώματος.

πηγήhttp://www.medicinenet.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυχενικό σύνδρομο: Πως περνάνε οι πόνοι;