Advantage Hers: Η νέα καμπάνια της UCB για την ενδυνάμωση των γυναικών με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους

 • Iatropedia newsroom
Advantage Hers
Η καμπάνια Advantage Hers κινητοποιείται από την ανάγκη βελτίωσης του επιπέδου φροντίδας για τις γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους και την ανάγκη να τους παρέχει εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να γίνουν οι ίδιες υπεύθυνες για τη φροντίδα τους

Ως «χρόνια φλεγμονώδη νόσο» περιγράφουμε κάθε πάθηση που σχετίζεται με την χρόνια φλεγμονή. Οι χρόνιες φλεγμονώδεις νόσοι, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, επηρεάζουν περισσότερα από 180 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως,  με περίπου το μισό των οποίων να είναι γυναίκες.

Αυτές οι χρόνιες παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν σημαντική σωματική και συναισθηματική πίεση σε όσους ζουν με αυτές. Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν, αλλά περιλαμβάνουν χρόνιο πόνο, συνεχή κόπωση, γαστρεντερικές επιπλοκές και συχνές λοιμώξεις, καθώς και συναισθηματική επίπτωση, όπως κατάθλιψη ή άγχος, και συννοσηρότητες όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Η καμπάνια Advantage Hers, μία παγκόσμια πρωτοβουλία της βιοφαρμακευτικής εταιρείας UCB, κινητοποιείται από την ανάγκη βελτίωσης του επιπέδου φροντίδας για τις γυναίκες με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους και την ανάγκη να τους παρέχει εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να γίνουν οι ίδιες υπεύθυνες για τη φροντίδα τους.

Οι γυναίκες με αυτές τις παθήσεις βιώνουν μοναδικές προκλήσεις και ανισότητες μεταξύ των φύλων που πρέπει να αντιμετωπιστούν, συμπεριλαμβανομένων:

 • Της καθυστερημένης διάγνωσης σε ορισμένες από αυτές τις παθήσεις για τις γυναίκες
 • Της αυξημένης σωματικής και ψυχικής επιβάρυνσης σε σύγκριση με τους άνδρες με τις ίδιες ασθένειες
 • Τις μη διαχειριζόμενες ανησυχίες σχετικά με τον οικογενειακό προγραμματισμό και την εγκυμοσύνη.

Εμπνευσμένη από το ταξίδι της Caroline Wozniacki, την κάποτε παγκόσμια πρωταθλήτρια τένις που διαγνώστηκε με ρευματοειδή αρθρίτιδα και πλέον αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, η καμπάνια έχει ως στόχο να ενημερώσει για τις ανεκπλήρωτες ανάγκες εκατομμυρίων γυναικών που ζουν με χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, σε ολόκληρο τον κόσμο και θα παρέχει πληροφορίες και υποστήριξη για να τις ενδυναμώσει ώστε να αναλάβουν πιο ενεργούς ρόλους στη φροντίδα τους.

Advantage Hers

Σχετικά με τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα

Χρόνια φλεγμονή είναι κάθε μακροχρόνια φλεγμονή – δηλαδή κατάσταση που το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει και απομακρύνει επιβλαβή ερεθίσματα – που διαρκεί από αρκετούς μήνες έως χρόνια. Η φράση «χρόνια φλεγμονώδης νόσος» είναι μια ευρεία και εξελισσόμενη περιγραφή για παθήσεις που σχετίζονται με χρόνια φλεγμονή. Η UCB εστιάζει ιδιαίτερα στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, στην αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, στην ψωριασική αρθρίτιδα και στην ψωρίαση.

 • Η ρευματοειδής αρθρίτιδα προκαλεί πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις.
 • Η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα (συμπεριλαμβανομένης της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας και της μη ακτινογραφικής αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας) προκαλεί οίδημα της ιερολαγόνιας άρθρωσης ή της σπονδυλικής στήλης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη μέση και δυσκαμψία.
 • Η ψωριασική αρθρίτιδα προκαλεί οίδημα, πόνο, κόπωση και δυσκαμψία στις αρθρώσεις.
 • Η ψωρίαση προκαλεί αυξημένες, κόκκινες, φολιδωτές δερματικές βλάβες.

Αυτές οι ασθένειες έχουν μεγάλο επιπολασμό στον δυτικό κόσμο, ιδιαίτερα στις γυναίκες και μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη βλάβη στις αρθρώσεις, λειτουργική βλάβη και αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους.

Μια συχνά παραβλεπόμενη διάσταση αυτών των χρόνιων φλεγμονωδών νόσων είναι μοναδικές προκλήσεις και ανισότητες φύλου που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με αυτές τις παθήσεις. Για παράδειγμα, ορισμένες γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες καθυστερήσεις από τους άνδρες στη λήψη μιας ακριβούς διάγνωσης για ορισμένες από τις παθήσεις, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τις εκβάσεις της νόσου τους.

Επίσης, οι διάφορες χρόνιες φλεγμονώδεις νόσοι μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο πόνο, κόπωση, απώλεια λειτουργικότητας και άγχος στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες με τις ίδιες παθήσεις. Επιπλέον, οι γυναίκες που ζουν με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους μπορεί να έχουν κενά στις γνώσεις τους και να αντιμετωπίζουν μη διαχειριζόμενα ζητήματα σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη, όπως ο οικογενειακός προγραμματισμός, και μπορεί να μην αισθάνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις σωστές ερωτήσεις στον γιατρό.

Advantage Hers

Η Caroline Wozniacki και η καμπάνια Advantage Hers

Η καμπάνια Advatage Hers εμπνέεται από τη βιωματική εμπειρία και τον αγώνα της Caroline Wozniacki, η οποία προ διετίας διαγνώστηκε με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Έπειτα από μία δύσκολη περίοδο προσωπικής αναμέτρησης με τη νόσο, αποφάσισε όχι μόνο να πάρει τον έλεγχο της, αλλά και να γίνει ένα πρότυπο ενημέρωσης για τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους.

«Γνωρίζω από εμπειρία τις δυσκολίες της καθημερινότητας με μια χρόνια ασθένεια, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, καθώς και τις καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρξουν σε μια έγκαιρη και σωστή διάγνωση. Γι’ αυτό είμαι τόσο παθιασμένη με τη συμμετοχή μου στην καμπάνια Advantage Hers», δηλώνει η ίδια. «Μέσω αυτής της νέας καμπάνιας ενημέρωσης και ενδυνάμωσης, θέλω να έρθω σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες σε όλο τον κόσμο, για να βοηθήσω στην έμπνευση, στην ενθάρρυνση και στην παροχή σε άλλες γυναίκες σαν κι εμένα όσο το δυνατόν περισσότερης υποστήριξης και πληροφοριών. Συλλογικά, μπορούμε να υποστηρίξουμε η μία την άλλη κερδίζοντας πλεονέκτημα έναντι των νόσημάτων μας, με μικρές νίκες την κάθε φορά».

Μερικές από τις συμβουλές της για τη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου πλάνου για τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους είναι οι εξής:

 • Γνωρίστε καλύτερα τον εαυτό σας:
 • Συζητήστε με την ομάδα υγειονομικής σας περίθαλψης
 • Καταγράψτε τα συμπτώματα/ τα ερεθίσματα/τα συναισθήματά σας σε ένα ημερολόγιο
 • Πραγματοποιήστε σχέδια το μέλλον σας
 • Μιλήστε με άλλος που βρίσκονται σε παρόμοια θέση με εσάς
 • Κρατάτε πάντα κοντά τους φίλους και την οικογένεια σας
 • Να δείχνετε αποδοχή

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Caroline θα μοιραστεί το ταξίδι της με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και θα ενθαρρύνει άλλες γυναίκες να συμμετάσχουν στη συζήτηση χρησιμοποιώντας το hashtag #AdvantageHers. Σκοπεύει επίσης να κάνει εμφανίσεις σε εκδηλώσεις υψηλού προφίλ για να μοιραστεί την ιστορία της και να ενημερώσει για τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των γυναικών με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους.

Για να συμμετάσχετε, ακολουθήστε το ταξίδι της Caroline στα κοινωνικά της κανάλια (Instagram: @carowozniacki, Twitter: @CaroWozniacki, Facebook: CarolineWozniacki), χρησιμοποιώντας το hashtag #AdvantageHers. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και πόρους για τη ζωή με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους στη διεύθυνση AdvantageHers.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ