Άδωνις βλέπει αύριο ΠΑΣΟΚ για το 25ευρω! Τα ισοδύναμα μέτρα που εξετάζονται

  • Iatropedia
Την ενδοκυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει με αφορμή το «25ευρω» χαράτσι στα νοσοκομεία θα επιχειρήσει να …μαζέψει αύριο Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συνάντηση που θα έχει με τα στελέχη του τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στις 18:30 το απόγευμα αύριο Τρίτη θα περάσουν την πύλη του υπουργείου Υγείας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργός Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι δύο πλευρές μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει θα επιχειρήσουν να βρουν τη χρυσή τομή και να απαλλαγούν οι άνεργοι από το χαράτσι των 25 ευρώ εξετάζοντας ισοδύναμα μέτρα.

Αυτό που αναμένεται να υιοθετηθεί είναι χαράτσι 1 ευρώ ανά παραπεμπτικό για διαγνωστικές εξετάσεις για όλους τους ασφαλισμένους ώστε να καλυφθεί το κενό που θα προκύψει αν οι άνεργοι δεν πληρώνουν το 25ευρω.

Βέβαια το ΕΣΥ δε θα σωθεί και πάλι αλλά είναι θέμα πολιτική επιβολής των δύο κομμάτων εν όψει και των επερχόμενων εκλογών (Δημοτικών και Ευρωεκλογών).

Άλλωστε ο Άδωνις Γεωργιάδης δε συζητά προς ώρας την κατάργηση του μέτρου των 25 ευρώ αλλά μόνο την αύξηση των εξαιρέσεων από αυτό.

Αποτελεί άλλωστε κυβερνητική γραμμή του Αντώνη Σαμαρά το χαράτσι παρότι η τρόικα δε θα

είχε πρόβλημα να αντικατασταθεί με άλλα μέτρα.

Ωστόσο η ΝΔ και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν κάνουν πίσω προκειμένου να μη θεωρηθεί ήττα για την κυβερνώσα παράταξη έναντι του εταίρου της το ΠΑΣΟΚ.

Και η συγκεβερνώσα παράταξη πάντως το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι στηρίζει πολλά στη μάχη του 25ευρω για να κατορθώσει να ανακτήσει έστω ένα μικρό τμήμα του χαμένου ποσοστού της.

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν οι ασφαλισμένοι με εξαίρεση εξαιρετικά λίγους χρονίως πάσχοντες και άτομα με ειδικές ανάγκες, θα κληθούν για μια νοσηλεία στο ΕΣΥ να πληρώνουν 25 ευρώ ανεξάρτητα από τα όσα ήδη καταβάλουν στην κοινωνική ασφάλιση.