Άδωνις: «Όσους δε χρειαζόμαστε στον ΕΟΠΥΥ δε θα τους κρατήσουμε»! Έρχονται απολύσεις μετά την αξιολόγηση

  • Iatropedia
Τελικά απολύσεις θα υπάρξουν στον ΕΟΠΥΥ όπως παραδέχτηκε και επίσημα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης σε γραπτή του ανακοίνωση δήλωνε ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις από το Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση γιατρού από της μονάδες του ΕΟΠΥΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τελικά την πόρτα εξόδου θα δούνε οι γιατροί που δε θα είναι χρήσιμοι στον ΕΟΠΥΥ μετά την αξιολόγηση του Οργανισμού όπως δήλωσε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μπορεί ο κ.Γεωργιάδης να διέψευδε ότι θα γίνουν απολύσεις 1370 γιατρών του ΕΟΠΥΥ έπειτα από συμφωνία της τρόικας και κυβέρνησης, υπογράμμισε ωστόσο ότι μετά την αξιολόγηση του φορέα δε θα μείνουν όσοι δε χρειάζονται.

«Το έχω πει πάρα πολλές φορές, το έχω πει και στη Βουλή πριν μια βδομάδα: Με την έννοια του ρουσφετιού, δηλαδή κρατάμε κάποιον που δε χρειαζόμαστε, πλέον δε μπορεί να δουλέψει το ελληνικό δημόσιο. Πως θα δουλεύουμε από εδώ και μπρος; Θα κάνουμε αξιολόγηση.

Πόσους και ποιους χρειαζόμαστε. Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε και αυτό να σημαίνει ότι θα κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να τους πληρώνουμε. Αυτό, ξαναλέω, δεν έχει να κάνει με αυτό που έχει ακουστεί, για τους 1.370».

Η εικόνα πάντως για το πόσοι και ποιοι θα δούνε την πόρτα εξόδου θα τη γνωρίζουμε μετά την αξιολόγηση καθώς σύμφωνα με τον κ.Γεωργιάδη: «Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε μετά από μακρό διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο».

Πάντως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης επεσήμανε με γραπτή του ανακοίνωση ότι είχε λάβει διαβεβαιώσει Άδωνι ότι δε θα γίνουν απολύσεις.

Σε ανακοίνωσή του σημείωνε χαρακτηριστικά: «Μετά από μια ολιγόωρη αλλά ουσιαστική συζήτηση εφ όλης της ύλης, ο Υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τον κ. Πατούλη για την ισχύ των λεγόμενών του πως δε θα υπάρξει καμία απόλυση σε γιατρούς και δεσμεύτηκε ότι «το μέτρο περί απομάκρυνσης των 1200 γιατρών των Μονάδων ΕΟΠΥΥ δε θα τεθεί σε ισχύ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάντο όπως η Τουρκία! Ο Άδωνις υιοθετεί στοιχεία Τουρκίας και ..ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία

Απολύονται ή όχι 1200 γιατροί του ΕΟΠΥΥ; Επιβεβαιώνει …διαψεύδοντας η κυβέρνηση

Το success story του ΕΣΥ:«Σαρδέλες» στον Ευαγγελισμό-Νοσοκομείο «φάντασμα» η Πολυκλινική! (Φωτο)

Άδωνις διαψεύδει Κ.Μητσοτάκη: “Καμία απόλυση γιατρών του ΕΟΠΥΥ”!