Άδωνις: Όσοι γιατροί απολυθούν τόσοι θα προσληφθούν!

  • Iatropedia
Κανένας γιατρός δεν θα πεταχτεί το δρόμο διαβεβαίωσε εκ νέου ο Άδωνις Γεωργιάδης .Τι δήλωσε

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ δε θέλουμε να στείλουμε κανέναν γιατρό στο δρόμο, τονίζοντας ότι για όποιον γιατρό φεύγει από τον ΕΟΠΥΥ, θα ανοίγουν ανάλογες θέσεις στο ΕΣΥ.

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα μπορεί ο γιατρός – με την προϋπόθεση η θέση που ανοίγει να είναι ίδιας ειδικότητας, να μπαίνει στη διαδικασία της κρίσης, ώστε να προσληφθεί το στο ΕΣΥ.

Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι θα δοθεί στους γιατρούς αυτούς η δυνατότητα να συνεχίσουν και ως ιδιώτες να έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Σε μια προσπάθεια να πείσει για την αναγκαιότητα των απολύσεων , υποστήριξε πως στο ελληνικό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, υπάρχουν ειδικότητες οι οποίες δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο σύστημα στον κόσμο, όπως για παράδειγμα 1.400 χειρουργοί στον ΕΟΠΥΥ, ενώ τα χειρουργεία δεν είναι πρωτοβάθμια φροντίδα.

24ωρη λειτουργία τα Κέντρα Υγείας

Αναφερόμενος στα αστικού τύπου κέντρα υγείας, που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, προανήγγειλε ότι θα έχουν 24ωρη λειτουργία, και θα είναι έτοιμα σε περίπου 3 χρόνια.

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι τα νησιά αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στον τομέα της υγείας και γνωστοποίησε ότι σήμερα θα καταθέσει τροπολογία βάση της οποίας θα δίνονται κίνητρα στους γιατρούς ώστε να κάνουν αιτήσεις και να αποδέχονται τις θέσεις για να υπηρετήσουν στα νησιά και κυρίως στα ακριτικά, τα οποία αντιμετωπίζουν τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς ειδικά εργαστήρια ο Νέος ΕΟΠΥΥ! Προς απόλυση και γιατροί των εργαστηρίων

Έλεγχος ΕΟΠΥΥ για …κλάματα! Μπάχαλο με τα χρέη προς κλινικές, διαγνωστικά, φυσιοθεραπευτές

Όλες οι “φυλές” των γιατρών στο σύστημα Υγείας! Οι προνομιούχοι και οι “ριγμένοι”

Θα κλείσουν ή όχι μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ; Τι είπε ο Άδωνις