Άδωνις: Μην πάτε σε κλινικές που σας ζητούν να πληρώσετε! Δε θα τα πάρετε πίσω

  • Iatropedia
Κανονικά δωρεάν μπορούν να νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι, διαβεβαιώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς επίσχεση στον κλάδο δεν πρόκειται να γίνει.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το κύμα των επισχέσεων και των αντιδράσεων επιχειρεί να ανακόψει στην Υγεία ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές.

Η επίσχεση στα διαγνωστικά διεκόπη για λόγους καλής θέλησης ενώ φαίνεται πως οι ιδιωτικές κλινικές που είχαν και εκείνες προαναγγέλλει κινητοποιήσεις δε θα προχωρήσουν τελικώς.

Και το ζήτημα είναι πως αν ασθενής νοσηλευτεί σε κλινική η οποία θα του ζητήσει χρήματα, επιστροφή δε θα πάρει από τον ΕΟΠΥΥ. Εξάλλου …λεφτά δεν υπάρχουν. Γι αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης παροτρύνει τους ασφαλισμένους να μην επιλέγουν ιδιωτικές μονάδες που τους ζητούν ρευστό.

Όπως επεσήμανε: «Δεν υπάρχει επίσχεση από κανέναν. Θέλω να πω στους ασφαλισμένους μας, δε θα πάνε σε καμία κλινική που θα τους πει «πλήρωσε και θα πας να πάρεις τα λεφτά από τον ΕΟΠΥΥ», γιατί ο ΕΟΠΥΥ δε θα πληρώσει κανενός τη χρέωση.

Το έχουμε ξεκαθαρίσει: Όποιος πάρει λεφτά από τον ασφαλισμένο μας, δεν είναι συμβεβλημένος μαζί μας. Άρα θα πρέπει ο ασθενής, αν ακούσει από μια κλινική ότι του ζητά επιπλέον λεφτά, γιατί ο ΕΟΠΥΥ δήθεν δεν τον πληρώνει ή τίποτα άλλο, αυτομάτως να αλλάξει κλινική. Άρα επίσχεση δεν υπάρχει από καμία κατηγορία παρόχων του ΕΟΠΥΥ».

Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών επρόκειτο να ξεκινήσουν κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για μεγάλες εκπτώσεις και επιστροφές χρημάτων που καλούνται να κάνουν αλλά και για τα παλαιότερα ανεξόφλητα χρέη. Ταυτόχρονα και στην περίπτωση με τις ιδιωτικές κλινικές όπως και με τα διαγνωστικά κέντρα παραμένει ανοικτό το ζήτημα των νέων συμβάσεων και υπό ποιους όρους αυτές θα υπογραφούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκινά η αξιολόγηση για τους γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ! Τα κριτήρια και οι βαθμολογίες

Υπ.Υγείας: «Δεν πετάξαμε ανασφάλιστο καρδιοπαθή από χειρουργείο»! Τι απαντά σε καταγγελίες

Δωρεάν και πάλι οι διαγνωστικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ! Έληξε η επίσχεση

ΕΟΦ και για …ιδιώτες! Υπηρεσίες φαρμάκων και στον ιδιωτικό τομέα εξετάζει ο Άδωνις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν