Άδωνις: «Μέχρι τέσσερα φαρμακεία και τέλος»! Τι θα αλλάξει στις ρυθμίσεις

  • Iatropedia
Την ευθύνη όλης της διαπραγμάτευσης με την τρόικα αναλαμβάνει ο υπουργός Υγείας καθώς όπως δηλώνει, ο πρωθυπουργός του ανέθεσε τα φάρμακα με τους δανειστές και τις συζητήσεις γι αυτό «εγώ έχω την ευθύνη» όπως σημειώνει. Γι αυτό επιχειρεί την τελευταία στιγμή να κάνει μικροβελτιώσεις με την ελπίδα ότι οι φαρμακοποιοί θα διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε έντονο προβληματισμό βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς το μέτωπο που άνοιξε με τους φαρμακοποιούς δε φαίνεται να κλείνει άμεσα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την ανατροπή με τα μέτρα για τα φαρμακεία, επιχειρεί τώρα να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του κλάδου μήπως και πεισθούν και σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και τα λουκέτα που ξεκίνησαν.

Υποστηρίζει ότι θα προσπαθήσει μέσω του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να βελτιώσει λίγο τις ρυθμίσεις που προωθούνται. Όπως είπε χθες στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκο Θεοδοσιάδη, θα μπει πλαφόν στον αριθμό των φαρμακείων που θα μπορεί να ανοίξει κανείς με ανώτατο όριο τα τέσσερα.

Χωρίς ωστόσο να μπορεί να δεσμευτεί για το θέμα της συστέγασης των φαρμακείων με άλλα καταστήματα όπως σούπερ μάρκετ. Άλλωστε φαίνεται πως ήταν από την αρχή ο στόχος να μπορούν να πωλούνται φάρμακα και μέσα στα σούπερ μάρκετ, με συνέπεια η ρύθμιση να μην μπορεί να διαφοροποιηθεί.

Ουπουργός Υγείας δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών ότι η κυβέρνηση έκανε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα την οποία ο ίδιος θεωρεί επιτυχημένη ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος επιθυμεί να προστατέψει το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Και δεν παρέλειψε βέβαια να πει για άλλη μια φορά πως θεωρεί την απεργία υπερβολική.

Ο κ.Θεοδοσιάδης από την πλευρά του επεσήμανε πως οι σχετικές τροποποιήσεις δεν μπορούν να περάσουν δεδομένου πως θα αποτελέσουν ταφόπλακα για τον κλάδο.

Πάντως και στους κόλπους των φαρμακοποιών οι σχέσεις είναι στα άκρα.

Ο φαρμακευτικός σύλλογος της Αττικής ξεκινά σήμερα τα λουκέτα μία ημέρα μετά τη σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και θα τη συνεχίσει τουλάχιστον έως τη Δευτέρα 31 Μαρτίου. Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής κατηγορεί τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ.Θεοδοσιάδη ότι συνήψε …στενές επαφές με τον υπουργό Υγείας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του κλάδου με την κυβέρνηση και κατά συνέπεια με την τρόικα.

Βέβαια πλέον όλοι οι φαρμακοποιοί της χώρας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται κατά τη διάρκεια της απεργίας μόνο από τα φαρμακεία ασφαλείας. Γι αυτό και πολλοί έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα φάρμακά τους σχηματίζοντας ουρές στα φαρμακεία της γειτονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ούτε για συνταγές ακόμα στο ΠΕΔΥ! Συνεχίζουν τα προβλήματα με τα πολυϊατρεία

Πόλεμος στους κόλπους των φαρμακοποιών για τις αλλαγές Άδωνι! Όλο το παρασκήνιο

Πατούλης κατά Άδωνι και …τούμπαλιν! Ο ιός της γρίπης που «χτύπησε» τους πρώην φίλους

Κέντρο Χρονίως Πασχόντων το Αγία Βαρβάρα! Τι σχεδιάζει ο Άδωνις για τους μετανάστες