Άδωνις με τρόικα για όλα! Τι πιέσεις ασκήθηκαν και τι είπε ο υπουργός Υγείας

  • Iatropedia
Πιέσεις για να συγκρατηθούν οι δαπάνες ειδικά στο φάρμακο με κάθε τρόπο άσκησαν για άλλη μία φορά στελέχη της τρόικας που συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών μας για όλα τα μέτρα που είναι σε εξέλιξη στην υγεία όπως συγχωνεύσεις, μετακινήσεις προσωπικού και περιορισμοί στον προϋπολογισμό. Επίσης αναλυτική συζήτηση έγινε για το φάρμακο αλλά και τα μέτρα που θα λάβει ο κ.Γεωργιάδης ώστε να προωθηθούν τα γενόσημα (σε ποσοστό 60%) και να περιορισθεί η δαπάνη κοντά στα 2 δις το 2014.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr οι τροϊκανοί που θα κάνουν την επίσημη επίσκεψή τους στα μέσα Σεπτεμβρίου, έφυγαν με επιφυλακτικότητα και αναμένεται να επανεξετάσουν όλη την πορεία των μέτρων του Άδωνι Γεωργιάδη το επόμενο διάστημα. Μπορεί σε αυτή τη φάση να μην έδειξαν για άλλη μια φορά τα …δόντια τους, περιμένουν όμως να δουν πως θα εξελιχθεί το θέμα της κινητικότητας και των λουκέτων στο ΕΣΥ καθώς και πως θα προωθηθεί το θέμα των γενοσήμων στο δημόσιο σύστημα.

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας προσπαθεί να πείσει την τρόικα ότι το 2014 δεν θα είναι αναγκαία η μείωση των κονδυλίων για τα φάρμακα κάτω από 2 δις ευρώ που ζητούν οι δανειστές μας. Εξου και επιμένουν σε άμεση εφαρμογή των μέτρων.

Πάντως οι τροικανοί ζητούν υποχρεωτικά να επιβάλει ο Άδωνις Γεωργιάδης το εισιτήριο των 25 ευρώ για την είσοδο των ασθενών στα νοσοκομεία είτε συγκρατηθεί είτε όχι η φαρμακευτική δαπάνη. Επιμένουν ότι αποτελεί δέσμευση της χωρας μας μέσω μνημονίου.

Όμως ο υπουργός Υγείας πάντως επιμένει ότι αν συγκρατηθούν οι δαπάνες ειδικά από το φάρμακο, ίσως να μη χρειαστεί η εφαρμογή του μέτρου των 25 ευρώ.

Ίδωμεν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκινά η διαθεσιμότητα! Ανακοινώνονται οι θέσεις για τους 1835 της κινητικότητας

Αλλάζουν όλα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Τι σχεδιάζεται για μονάδες, προσωπικό, κτίρια

Οι «αρνητές» της δωρεάν εξέτασης! Γιατί πολλοί γιατροί αρνούνται το δωρεάν εισιτήριο για ανασφάλιστους

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.Αρνήθηκαν να δουν τον Άδωνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν