Άδωνις – Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Επιβεβαιώνοντας τη…διαφωνία για τις νέες σχέσεις εργασίας!

  • Iatropedia
Χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να καταλήξουν οι δύο πλευρές κατά την πρώτη ημέρα του επίσημου διαλόγου τους πως πρέπει να συσταθεί μια τεχνική επιτροπή για τις …λεπτομέρειες των αλλαγών στον ΕΟΠΥΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με τη …βούλα είναι πλέον αντίθετοι Άδωνις και γιατροί καθώς η κόντρα τους δεν έχει τελειωμό αφού μετά το τέλος της πρώτης συνάντησης τους, στο πλαίσιο του διαλόγου για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ επιβεβαίωσαν ότι απλά… διαφωνούν.

«Υπάρχουν διαφωνίες που πρέπει να τις λύσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά το τέλος της συνάντησης, αποδεχόμενος όμως ότι πιθανώς κάποιες δηλώσεις του να βάρυναν το κλίμα αλλά ο ίδιος τιμά και σέβεται τον κλάδο.

«Δεν νομοθετούμε μόνο και μόνο για να τους απαξιώσουμε», απεφάνθη ο υπουργός Υγείας μην κάνοντας ωστόσο πίσω στο χρονοδιάγραμμα των αλλαγών αφού όπως υποστήριξε δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

«Δεν έγινε συζήτηση επί της ουσίας της μεταρρύθμισης της ΠΦΥ», ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Γιατρών ΕΟΠΥΥ, Αθ. Αποστολόπουλος, τονίζοντας πως δεν μπορεί να γίνει διάλογος κάτω από ακαμψίες, εμμονές και απειλές.

Ελπίδα να βρεθεί η χρυσή τομή δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Άλλωστε ο διάλογος ξεκίνησε εν μέσω απεργιών με τον Άδωνι Γεωργιάδη να είναι αναγκασμένος να συνομιλεί με τους απεργούς μετά από σχετική παρότρυνση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Γι αυτό άλλωστε οι δύο πλευρές περιορίστηκαν στο να δημιουργήσουν μια …τεχνική επιτροπή υπό τον Υφυπουργό Αντώνη Μπέζα, η οποία θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και θα εξετάσει τις λεπτομέρειες για τις σχέσεις εργασίας των γιατρών στη νέα ΠΦΥ.

Μέχρι όμως να εξελιχθεί ο διάλογος και η επιτροπή η τεχνική να προσδιορίσει τις λεπτομέρειες, ο Άδωνις Γεωργιάδης προωθεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ κάτι που βρίσκει αντίθετο και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις με οδηγίες προς νέους διοικητές νοσοκομείων: Τι θα κάνετε στο ΕΣΥ!

Τι χαράτσια έρχονται στην Υγεία από το 2014! Τι θα πληρώνουμε παραπάνω

Γυαλιά καρφιά στον ΟΚΑΝΑ: Ένταση και νέες κατηγορίες από Μ. Μαλλιώρη!

Η κινητικότητα έφερε κρεβάτια εντατικής! Πόσα λειτουργούν σήμερα