Άδωνις Γεωργιάδης: Θα είχαμε βγει από την κρίση αν δεν είχε εκλεγεί το ΣΥΡΙΖΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ως τον χειρότερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης χαρακτηρίζει στη συνέντευξη του στη Real News τον Αλέξη Τσίπρα , ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέροντας σχετικά με την κρίση ότι «η κρίση έχει ονοματεπώνυμο Αλέξης Τσίπρας».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γεωργιάδης, «εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε γίνει πρωθυπουργός το 2015 θα είχαμε βγει από την κρίση, θα είχαμε πάρει και το χρέος και το QE (πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ) και όλα».

Σε ό,τι αφορά την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ την χαρακτηρίζει «ευπρόσδεκτη» και προσθέτει ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια χάθηκαν πάρα πολλά χρήματα στην υγεία και ο ελληνικός λαός θέλει να γνωρίζει τι πήγε λάθος… Δυστυχώς η συγκεκριμένη εξεταστική επιτροπή γίνεται μόνο με ένα σκοπό, να σπιλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους πολιτικούς του αντιπάλους, Δηλαδή εμένα κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως τον κ. Βορίδη και τον κ. Λοβέρδο. Αυτό αποδεικνύεται κυρίως εκ του γεγονότος ότι αρνήθηκαν να ελεγχθεί η δική τους περίοδος».

Ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί μέσω του ιδίου την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά παράλληλα «βλέπει» και προσωπικό χαρακτήρα λέγοντας «φυσικά η ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ παίζει ρόλο στην επίθεση εναντίον μου από την κυβέρνηση. Όμως οφείλω να πω ότι έχει και ένα προσωπικό χαρακτήρα. Εγώ δεν αφήνω τον κ. Τσίπρα σε χλωρό κλαρί. Είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και δεν θα σταματήσω να το λέω».

Τέλος, για την αξιολόγηση, τις εκλογές, τα μέτρα και τα αντίμετρα απαντά ότι «ουδέποτε η ΝΔ συνέδεσε τις εκλογές με την αξιολόγηση, τις ζητάμε από τον περασμένο Απρίλιο γιατί είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Δεν μπορεί να κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη» τόνισε και πρόσθεσε ότι «όσον αφορά περί μέτρων και αντίμετρων , είναι αστεία και αρνούμαι και να τα σχολιάσω. Τα μέτρα είναι τοις μετρητοίς , τα αντίμετρα είναι δυνητικά, εάν και εφόσον» .

Ερωτηθείς εξάλλου για τη σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή, απαντά ότι είναι άριστη και πρόσθεσε «τον Κώστα Καραμανλή τον βλέπω από την πρώτη μέρα που ήρθα στη ΝΔ ανά πολύ τακτά χρονικά διαστήματα. Όλα αυτά τα χρόνια η σχέση μας ήταν πάντα σχέση ειλικρίνειας και σεβασμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν