Άδωνις Γεωργιάδης για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη: «Το ΕΚΑΒ έφτασε σε 3 λεπτά, αλλά ήταν ήδη αργά»
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, για τον αιφνίδιο θάνατο του μεγάλου δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες το απόγευμα, Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026.
Ο κ.Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, έκανε ειδική αναφορά στην προσωπική τους σχέση, ενώ περιγράφει τη γνωριμία τους ως μια δυναμική σχέση με δημόσιες αντιπαραθέσεις λόγω του πείσματος και των δύο, η οποία όμως βασιζόταν σε μια ειλικρινή και βαθιά φιλία εκτός αέρα.
Ως υπουργός Υγείας, παραθέτει αναλυτικά το χρονικό της ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ. Αναφέρει ότι η κλήση έγινε στις 17:15, με διασώστη να φτάνει σε 3 λεπτά και ασθενοφόρο σε 7 λεπτά. Παρά την άμεση εφαρμογή καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και απινίδωσης, ο δημοσιογράφος δεν είχε ζωτικές ενδείξεις. Μεταφέρθηκε ταχύτατα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα, με τον θάνατό του να πιστοποιείται τελικά στις 18:26.
Ο κ.Γεωργιάδης σχολίασε, επίσης, το κατά πόσο η απόφαση του Γιώργου Παπαδάκη να σταματήσει την καθημερινή εκπομπή τον επηρέασε ψυχολογικά, αναφέροντας πως για ανθρώπους που έχουν μάθει να ζουν σε συνθήκες υψηλής έντασης, η απότομη μετάβαση σε καθεστώς συνταξιοδότησης είναι συχνά δύσκολη και ψυχοφθόρα.
Διαβάστε επίσης: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης – Υπέστη έμφραγμα
Οι δηλώσεις Γεωργιάδη
«Θέλω να εκφράσω και δημόσια τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του, μίλησα χθες και με τον γιο του τον Φοίβο με τον οποίο έχω μία φιλία. Έλαχε δυστυχώς σε μένα ο κλήρος να είμαι ο Υπουργός Υγείας που θα έπρεπε να ανακοινώσω επισήμως τον θάνατο του Γιώργου», αναφέρει ο Υπουργός.
«Ο Γιώργος δεν νομίζω ότι χρειάζεται συστάσεις τώρα. Πράγματι εγώ είχα με τον Γιώργο μία σχέση αγάπης και μίσους πολλών ετών, γιατί είχαμε και οι δύο πείσμα στη γνώμη μας και την υπερασπιζόμασταν δημόσια, και εγώ και εκείνος, αλλά αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος πίσω από τις κάμερες, αυτό μετράει, πίσω από τις κάμερες ήμασταν πάντοτε πάρα πολύ καλοί φίλοι. Και μάλιστα μιλάγαμε πολύ συχνά και μέχρι τώρα δηλαδή, για διάφορα θέματα», πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης: Γιώργος Παπαδάκης: Τι είχε αποκαλύψει για την υγεία του σε εκπομπές και συνεντεύξεις του
«Υπό την έννοια αυτή ο τόσο ξαφνικός θάνατος του Γιώργου ήταν πραγματικά πολύ συγκλονιστικός και για μένα. Να σας πω μόνο για τα τεχνικά θέματα που αφορούν το Υπουργείο Υγείας και τη θεσμική μου αρμοδιότητα. Το ΕΚΑΒ δέχθηκε την κλήση στις 17:15, πέντε και τέταρτο το απόγευμα. Ήταν πολύ κοντά και ασθενοφόρο και μηχανή. Η μηχανή πήγε σε 3 λεπτά. Το ασθενοφόρο σε 7 λεπτά, του κάναμε με εξωτερικό απινιδωτή απινίδωση επιτόπου, δηλαδή δέχθηκε αυτό που λέμε τις πρώτες βοήθειες αμέσως. Δεν επανερχότανε, δεν είχε ζωτικές ενδείξεις. Δηλαδή όταν πήγε το ΕΚΑΒ εκεί ήταν χωρίς ζωτικές ενδείξεις», εξηγεί ο κ.Γεωργιάδης.
«Τον παρέλαβε το ασθενοφόρο μετά την απινίδωση που δεν μπορούσε να επανέλθει, τον πήγαμε στο Λαϊκό Νοσοκομείο στο οποίο πήγε 17:38. Δηλαδή σε μηδέν χρόνο. Εκεί τηρήθηκε το πρωτόκολλο όπως προβλέπεται, έγινε προσπάθεια ανάνηψης από τους γιατρούς πάρα πολύ εντατική για αρκετή ώρα και τελικά εξεδόθη το πιστοποιητικό θανάτου στις 18:26 το απόγευμα», περιγράφει ο υπουργός.
«Θέλω να πω πραγματικά ότι είμαι ακόμα σοκαρισμένος. Γιατί με τον Γιώργο μιλήσαμε προχθές, για ευχές. Οπότε ξέρεις από τη μία στιγμή στην άλλη δέχεσαι και ένα φιλοσοφικό… σκέφτεσαι πόσο προσωρινά είναι όλα και πόσο ασήμαντα καμιά φορά αυτά που μας ενοχλούν στην καθημερινότητα», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI




