Άδωνις: Δε θα αυξήσουμε τη συμμετοχή στα φάρμακα!

  • Iatropedia
Δε θα αυξήσουμε τη συμμετοχή των Ελλήνων ασθενών για την αγορά φαρμάκων διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Επέμενε για άλλη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ότι οι Έλληνες πληρώνουν τις λιγότερες συμμετοχές για φάρμακα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δε θα αυξήσει τη συμμετοχή. Μάλιστα δεν παρέλειψε να πει ότι οι Έλληνες ασθενείς σε σύγκριση με την επίσης μνημονιακή Πορτογαλία, πληρώνουν τα μισά.

«Έχουμε ένα δύσκολο γρίφο. Με λιγότερα χρήματα πρέπει να καλύψουμε περισσότερες ανάγκες» σημείωσε ο υπουργός Υγείας δημιουργώντας ωστόσο προβληματισμούς για το θέμα της συμμετοχής των φαρμάκων.

Βέβαια ερωτηθείς σχετικά αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι «οι κρατήσεις στους Έλληνες φορολογούμενους είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη», γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους Έλληνες.

Κατά τα άλλα διευκρίνισε ότι το εισιτήριο των 25 ευρώ που θα εφαρμοστεί από 1.1.2014 στα νοσοκομεία θα αφορά μόνο στις εισαγωγές για νοσηλεία και όχι για επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία ενώ επανέλαβε ότι μελετώνται να εισαχθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για την επιβολή του εισιτηρίου. Αναλυτικό ρεπορτάζ για το ποιοι θα εξαιρεθούν από το εισιτήριο των 25 ευρώ είχε δημοσιεύσει από τις 9 Σεπτεμβρίου το iatropedia. Δείτε εδώ αναλυτικά

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις με …αγριεμένη τρόικα! Συνάντηση για φάρμακα, ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομεία

Έλληνες ασθενείς: με τα λιγότερα χρήματα της Ευρώπης! Πόσο κόπηκαν τα κονδύλια

Νέο «μπλόκο» 48 ωρών στα νοσοκομεία από τους γιατρούς! Απεργούν Τρίτη-Τετάρτη

Στα …παζάρια ο ΕΟΠΥΥ! Πως θα διαπραγματεύεται τις τιμές για νοσηλεία-φάρμακα

Ποιοι θα εξαιρεθούν από το εισιτήριο των 25 ευρώ για είσοδο στα νοσοκομεία!