Άδωνις: Από τέλος Ιουνίου νοσηλεία σε όλους τους ανασφάλιστους

  • Iatropedia
Δωρεάν νοσηλεία σε περίπου δυο εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας το αργότερο μέχρι τέλος Ιουνίου ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας. Αύριο υπογράφεται η απόφαση

Κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τους διοικητές των νοσοκομείων, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπογράφεται κ ατά πάσα πιθανότητα αύριο Παρασκευή, η κοινή υπουργική απόφαση μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η απόφαση που θα προβλέπει την φαρμακευτική τους κάλυψη.

Σε αυτό το σημείο ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνησε πως η διαδικασία που θα ακολουθεί ο κάθε ανασφάλιστος ο οποίος έχει ανάγκη νοσοκομειακής φροντίδας θα είναι η εξής.

Πρώτα θα προσέρχεται στο (ΠΕΔΥ), όπου θα εξετάζεται δωρεάν. Αν ο θεράποντας ιατρός κρίνει ότι ο ανασφάλιστος χρειάζεται νοσηλεία θα του χορηγεί παραπεμπτικό για να εισαχθεί σε κάποιο Δημόσιο Νοσοκομείο.

Με το παραπεμπτικό αυτό ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο ΕΣΥ, όπου τριμελής ιατρική επιτροπή θα αξιολογεί εάν χρειάζεται όντως νοσηλεία.

Στην περίπτωση που θεωρηθεί ότι ο ασθενής πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο, θα του παρέχονται όλες οι υπηρεσίες και το κόστος θα το αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τα καλύτερα και τα χειρότερα νοσοκομεία του ΕΣΥ! Η βαθμολογία Άδωνι

Στο ΕΣΥ για …γενόσημο! Πόσα φάρμακα δίνονται στους ασθενείς στα νοσοκομεία

Άδωνις για ανασχηματισμό: «Συνεχίζουμε κανονικά»! Τι είπε στους διοικητές νοσοκομείων

Ένα …ΠΕΔΥ δε φέρνει την Άνοιξη! Που λειτουργούν τα πολυϊατρεία του Άδωνι