Άδωνις Γεωργιάδης: Έκανε το ετήσιο εμβόλιο κατά της COVID-19 – «Έτσι θα σώσουμε ζωές»

  • Ελισάβετ Σταύρου
Γεωργιάδης
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε σήμερα στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου, το ετήσιο εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι έκανε σήμερα, Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2024, το ετήσιο εμβόλιο κατά της νόσου του COVID-19.

Ο κ.Γεωργιάδης εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου και υπενθύμισε πως όλοι, κυρίως οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού κάθε χρόνο.

«Σήμερα το πρωί στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου εμβολιάστηκα με το ετήσιο εμβόλιο κατά της Covid. Όλοι μας και κυρίως όσοι βρίσκονται στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να εντάξουμε τον εμβολιασμό αυτόν κάθε χρόνο στην ζωή μας. Έτσι θα σώσουμε ζωές και θα αποφύγουμε την μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ. Θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό του Κέντρου για την ευγένεια και τον επαγγελματισμό τους», έγραψε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ (πρώην Twitter).

Γεωργιάδης: «Το εμβόλιο για τη Covid-19 είναι το πιο δοκιμασμένο στην ανθρώπινη Ιστορία»

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, από το βήμα της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «κανένας από τους πολέμιους των εμβολίων δεν κατάφερε να απαντήσει επιστημονικά μέχρι σήμερα», ενώ πρόσθεσε ότι το εμβόλιο για τη Covid-19 είναι σήμερα το πιο δοκιμασμένο εμβόλιο στην ανθρώπινη Ιστορία. Κάνοντας μια στατιστική αναγωγή μόνον στον ελληνικό πληθυσμό, ενημέρωσε ότι «από τα 11 εκατομμύρια των Ελλήνων, τα 10 εκατομμύρια έχουμε εμβολιαστεί και μάλιστα κατ΄ ελάχιστον τρεις φορές, πολλοί δε και έξι».

«Εάν αυτό το εμβόλιο ήταν τόσο φοβερά καταστροφικό, με τόσο εκπληκτικές παρενέργειες για την υγεία, γύρω μας θα βλέπαμε ανθρώπους να πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα», είπε ο υπουργός Υγείας και υπογράμμισε ότι «στους στατιστικούς δείκτες των θανάτων εν γένει, και των αιφνίδιων θανάτων, θα βλέπαμε προφανώς τεράστια επίπτωση, αφού – στατιστικά αν το πάρουμε – σχεδόν όλοι έχουμε εμβολιαστεί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων».

Όπως ενημέρωσε ο κ. Γεωργιάδης, στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν έχουμε αύξηση, αλλά έχουμε μείωση των θανάτων και παρέπεμψε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για να τονίσει ότι αυτό και μόνο κατά συνέπεια θα έπρεπε να έχει πείσει τον κάθε στοιχειωδώς λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, ότι οι θεωρίες περί της μεγάλης ζημιάς των εμβολίων έχουνε πάει περίπατο.

«Δεν συμβαίνει, γιατί οι άνθρωποι συνηθίζουν να πολώνονται ιδεολογικά και να πιστεύουν σε διάφορες συνωμοσίες. Οφείλω όμως να πω, ότι αυτή η σύγκρουση έχει βλάψει εν γένει γενικά την αντίληψή μας για τα εμβόλια. Όχι για τα εμβόλια για τον Covid πια, αλλά για την έννοια του εμβολίου και για τη χρησιμότητα των εμβολίων στην προστασία της δημόσιας υγείας των ανθρώπων», παρατήρησε.