Αδυνατούν να εξυπηρετήσουν ασθενείς τις επόμενες μέρες εργαστηριακοί γιατροί

  • Iatropedia
Οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί δυσκολεύονται πια σε μεγάλο βαθμό να προμηθευτούν τα απαραίτητα αναλώσιμα για την διενέργεια των εξετάσεων στους ασθενείς τους και ζητούν από τον υπουργό Υγείας να μεσολαβήσει στον ΕΟΠΥΥ για την πληρωμή τους...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι προμηθευτές απαιτούν να πληρωθούν για να παραδώσουν νέα υλικά στους γιατρούς και έτσι αυτοί, ξεμένουν σιγά σιγά από τα απαραίτητα για να διενεργούν εξετάσεις στους ασθενείς τους.

Πρόκειται για μικροβιολόγους, κυτταρολόγους αλλά και ακτινολόγους με μικρά εργαστήρια ή κέντρα που δεν καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα για πολύ καιρό ακόμα καθώς δεν έχουν «λίπος» να κάψουν και χρειάζονται τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ…

Διαβάστε εδώ την σχετική επιστολή:

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Κύριε Υπουργέ,

Λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα των στιγμών, είναι θεσμικό μας χρέος να σας ενημερώσουμε για την εξαιρετικά οριακή ρευστότητα των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα των κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών ιατρών, που επιβαρύνονται με το κόστος αγοράς αναλωσίμων αντιδραστηρίων, συντήρησης ιατρικού εξοπλισμού και μισθοδοσίας παραϊατρικού προσωπικού.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί αδυνατούν να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Εκτός αυτού, λόγω της έλλειψης ρευστότητας από την τραπεζική αργία, πολλές προμηθεύτριες εταιρείες έχουν σταματήσει την πίστωση προς τους ιατρούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η βιωσιμότητα των ατομικών ιατρείων.

Οφείλετε να αποτρέψετε τον οικονομικό στραγγαλισμό των παρόχων υπηρεσιών υγείας, δρομολογώντας άμεσα την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποφευχθεί η αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας,

Η Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής Γεώργιος Πατριαρχέας