Αδειάζει Δαφνί και Δρομοκαϊτειο! Που θα πάνε οι ψυχικά πάσχοντες

  • Iatropedia
Σε αναζήτηση των καταλλήλων χώρων για να στεγασθούν οι ψυχιατρικές κλινικές που βάζουν λουκέτο βρίσκονται ειδικά τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου υγείας. Να σημειωθεί ότι το Δαφνί διαθέτει 9 ψυχιατρικές κλινικές και το Δρομοκαϊτειο 6. Που θα πάνε οι ασθενείς

Μέχρι και τις επόμενες ημέρες ελεγκτές αναμένεται να κάνουν αυτοψία στα δημόσια νοσοκομεία που διαθέτουν ψυχιατρικές κλινικές ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι αν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για να περιθάλψουν τους ψυχικά άρρωστους.

Ήδη οι ελεγκτές έχουν εξετάσει τους χώρους αλλά και την πληρότητα στα νοσοκομεία «Ελπίς» «Πατησίων» και «Σωτηρία». Σήμερα αναμένεται να ελεγχθεί το «Γεννηματάς». Στη συνέχεια θα συντάξουν πόρισμα το οποίο θα παραδώσουν στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας.

Κάπως έτσι και στο πόδι φαίνεται ότι θα λυθεί και η υπόθεση λουκέτα στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Άλλωστε στα γενικά δημόσια νοσοκομεία τα ράντζα δίνουν και παίρνουν, προσωπικό δεν υπάρχει, υλικά δεν υπάρχουν ενίοτε και φάρμακα αλλά όλοι οι πάσχοντες από τα ψυχιατρικά νοσηλευτικά ιδρύματα θα μεταφερθούν χωρίς …φόβο και πάθος.

Γι αυτό και δεν είναι τυχαίο που οι εργαζόμενοι στο Δαφνί και το Δρομοκαϊτειο διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι αλλαγές και τα λουκέτα.

“Δεν υπάρχει καμία υποδομή για τη μεταφορά αυτή” έχει δηλώσει στο iatropedia.gr ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Δαφνί Νίκος Παναγούλης ξεκαθαρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι υπέρ της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης αλλά με τον ορθό τρόπο.

Σήμερα οι εργαζόμενοι θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσουν τις θέσεις τους.

πότε μετακομίζουν

Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός υγείας κ. Κατερίνα Παπακώστα σε συνάντηση που είχε με τα Σωματεία των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής ( Δαφνί) και Δρομοκαϊτειο η αποασυλοποίηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015.

Παράλληλα διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι δεν πρόκειται να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας και ότι επιπλέον θα απαιτηθούν άλλες1.300 θέσεις εργασίας.

Ωστόσο με βάση τους υπολογισμούς, τις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν οι ασθενείς από τα ψυχιατρικά νοσοκομεία στα Γενικά Νοσοκομεία κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι βαριά πάσχοντες θα διακομιστούν πάντως σε μονάδες ΜΚΟ.

Να σημειωθεί ότι το Δαφνί διαθέτει 9 ψυχιατρικές κλινικές και το Δρομοκαϊτειο 6.

αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Με βάση πάντως την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) : “Τα μετεξελιγμένα σήμερα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στηρίζουν το Σύστημα Δημόσιας Ψυχικής Υγείας της χώρας κατά 80% (το υπόλοιπό 20% οι Ψυχιατρικοί τομείς των Γενικών Νοσοκομείων).

Η πληρότητα των διαθέσιμων κλινών οξέων περιστατικών (60% των εισαγωγών είναι με εισαγγελική παραγγελία) στα Ψυχιατρικά και Γενικά Νοσοκομεία είναι 140%”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως θα γίνονται οι προμήθειες στα Δημόσια Νοσοκομεία! Όλη η απόφαση Βορίδη

Ποιες χώρες να αποφεύγουν οι Έλληνες ταξιδιώτες λόγω έμπολα! Νέες οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Γιουχαΐσματα κατά Λεωνίδα Γρηγοράκου στο νοσοκομείο Ηρακλείου! Φωτό και Βίντεο

Τα πάνω κάτω στις εφημερίες των νοσοκομείων! Όλες οι αλλαγές