ΑΔΕΔΥ: Ζητά ανάκληση ποινής στέρησης μισθού σε συνδικαλιστή, που ανέδειξε προβλήματα σε νοσοκομείο

  • Γιάννα Σουλάκη
νοσοκομείο Κιλκίς
Με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, η ΑΔΕΔΥ ζητά την παρέμβασή του για την ανάκληση απόφασης στέρηση μισθού στον γενικό γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, ο οποίος ανέδειξε την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς που ζητούν τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η «άδικη και αναίτια ποινή», όπως αναφέρει, της στέρησης μισθού 15 ημερών στον γενικό γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς, είναι «πεντακάθαρη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη» και ζητά την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για να ανάκλησή της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΑΔΕΔΥ:

«Πρόκειται για πεντακάθαρη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη, επειδή ο συνάδελφος ανέδειξε την ταλαιπωρία που υφίστανται επί μέρες οι ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο, προκειμένου να διακομισθούν σπίτι τους (δευτερογενείς διακομιδές). Γι’ αυτό και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για την ανάκληση της ποινής».

Ποιο είναι το πρόβλημα που ανέδειξε ο γεν.γραμματέας του Σωματείου του Νοσοκομείου Κιλκίς

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι ασθενείς όταν παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο Κιλκίς και η κατάσταση της υγείας τους απαιτεί διακομιδή στο σπίτι τους με ΕΚΑΒ, αναγκάζονται να παραμένουν στο νοσοκομείο έως και 48 ώρες, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρα. Πολύ συχνά δε, οι συγγενείς αναγκάζονται να ναυλώσουν ιδιωτικό ασθενοφόρο επ’αμοιβή, ώστε να επιστρέψουν στο σπίτι τους, οι ταλαιπωρημένοι ασθενείς.