ΑΔΕΔΥ- ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρονται αύριο για την κατάσταση στο Δημόσιο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει στάση εργασίας το μεσημέρι της Παρασκευής, ώρες 12 με 3 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή στο πλαίσιο κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ...

Περί τους 15.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 14.000 στα νοσοκομεία , την πρόνοια, το ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας με ελαστικές μορφές απασχόλησης υπηρετούν στα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας και αμοιβής τους. Σήμερα, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν 45.000  κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία, δηλαδή είναι κενές οι μισές οργανικές θέσεις γενικά στη δημόσια Υγεία!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάθε χρόνο αυξάνονται κατά χιλιάδες οι κενές θέσεις με την ΠΟΕΔΗΝ να προβλέπει ότι εάν απολυθούν οι συμβασιούχοι, θα καταρρεύσουν τα νοσοκομεία, γεγονός που είναι πιο κοντά από ό,τι φανταζόμαστε καθώς οι συμβάσεις των εκτάκτων λήγουν από 18 Μαΐου έως τέλος του 2018.

Μάλιστα, οι πρώτες συμβάσεις που λήγουν είναι των 350 γιατρών και νοσηλευτών που εργάζονται στις ΜΕΘ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Αν φύγουν, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κλείσουν άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ!

Καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Η κυβέρνηση επιδιώκει την ΟΜΗΡΙΑ των εν λόγω υπαλλήλων έως τις εκλογές για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι Αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζουν ότι δεν μπορούν να εργάζονται πέραν του 24μήνου καθότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ως εκ τούτω η μοναδική λύση είναι η μονιμοποίηση των έκτακτων υπαλλήλων και η επανασύσταση των οργανικών θέσεων των υποστηρικτικών υπηρεσιών.  Τα Νοσοκομεία είναι απαραίτητα στους πολίτες και μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση τα βλέπει ευκαιριακά για να κερδίσει κάποια ψηφαλάκια στις εκλογές. Μετά γαία πυρί μιχθήτω. Προτιμάει να προσλαμβάνει μετακλητούς υπαλλήλους στα Υπουργεία αντί για Νοσηλευτές και Ιατρούς. Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τα Νοσοκομεία».