Η ΑΔΕΔΥ εγκαλεί τον Πολάκη για τον χαρακτηρισμό «παρακρατικοί» και του ετοιμάζει «φιέστα» σήμερα στα Ιωάννινα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δεν μετράει τα λόγια του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ειδικά όταν πρόκειται για άτομα ή φορείς που τον ενοχλούν... Ο λόγος αυτή την φορά γίνεται για τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ που ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλεσε "παρακρατικούς". Στο θέμα πήρε θέση και η ΑΔΕΔΥ που προανήγγειλε λίγο ως πολύ "απάντηση" σήμερα από το Καραβάνι Υγείας που βρίσκεται στα Ιωάννινα.

Όπως αναφέρουν από την ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ και συγκεκριμένα οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι του χώρου της Υγείας βρίσκονται στις επάλξεις του αγώνα για ένα σύστημα Υγείας που να μπορεί να ανταποκριθεί και να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών αυτής της χώρας -η οποία συνεχίζει να πλήττεται από τα αλλεπάλληλα μνημόνια που παρατείνουν την κρίση- αναδεικνύοντας κάθε φορά όλα εκείνα τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της Υγείας, εκείνα τα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Αντί, λοιπόν, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, και κατ’ επέκταση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να δουν και να αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα υπαρκτά προβλήματα στρέφονται κατά των συνδικαλιστών που τα αναδεικνύουν.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη επίθεση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη στους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ που τους χαρακτήρισε «παρακρατικούς».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Την απάντηση στην τακτική αυτή του κ. Πολάκη θα δώσουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας και όλοι οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Ηπείρου με τη μαζική συμμετοχή τους στο «καραβάνι της Υγείας» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, στις 10:00 πμ, στα Ιωάννινα (Γιαννιώτικο Σαλόνι).