ΑΧΕΠΑ: Ταλαιπωρούνται οι ασθενείς στους χώρους υποδοχής των ύποπτων περιστατικών – Έως και 10 ώρες η αναμονή

  • Γιάννα Σουλάκη
ΑΧΕΠΑ
Ουρές ύποπτων περιστατικών συρρέουν στα τμήματα Επειγόντων των Νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τη μεγάλη αναμονή και την ταλαιπωρία των ασθενών, σύμφωνα με την Ομοσπονδία εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Περισσότερα από 160 ύποπτα περιστατικά για Covid προσήλθαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης κατά τη χθεσινή εφημερία, με αποτέλεσμα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

«Χθες εφημέρευε το ΑΧΕΠΑ. Η κατάσταση απογοητευτική. Καμία κάμψη των προερχόμενων ασθενών. Προήλθαν πάνω από 160 ασθενείς ύποπτα κρούσματα οι οποίοι περίμεναν 10 ώρες να εξυπηρετηθούν όπως σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης. Νηστικοί με πυρετό σε ένα χώρο υποδοχής υπόπτων κρουσμάτων. Εισήχθησαν 110 ασθενείς με κορωνοιο».

ΑΧΕΠΑ: «Μεγάλη θνητότητα στις ΜΕΘ»

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, για να δημιουργηθούν κενές κλίνες και να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της εφημερίας,  ασθενείς που νοσηλεύονταν, ήδη, στο νοσοκομείο, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» και στα επιταγμένα ιδιωτικά:

«Δεν υπήρχε τρόπος να εξυπηρετηθούν ούτε τα γενικά έκτακτα περιστατικά και λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Στη χθεσινή εφημερία του ΑΧΕΠΑ, υπήρχαν μόλις 3 κενές ΜΕΘ από ασθενείς που κατέληξαν. Οι 6 κλίνες γέμισαν αμέσως.

«Η θνητότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της πόλης είναι πολύ μεγάλη. Αυτό δείχνει την αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισης ασθενών σε ΜΕΘ, λόγω έλλειψης κλινών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από μαρτυρίες συναδέλφων σε καρδιοχειρουργικές μονάδες που μετατράπηκαν σε ΜΕΘ κορονοϊού. Μας λένε ότι είχαν μάθει οι ασθενείς που νοσηλευόνταν εκεί να βγαίνουν ζωντανοί και τώρα θερίζει ο κορονοϊός», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.