ΑΧΕΠΑ: Συρροή κρουσμάτων ανάμεσα στο προσωπικό – Διαψεύδει η διοίκηση το μέγεθος του προβλήματος

  • Γιάννα Σουλάκη
ΑΧΕΠΑ
Τουλάχιστον δύο γιατροί και πέντε νοσηλεύτριες, όλοι πλήρως εμβολιασμένοι, νόσησαν από τον κορονοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων μάλιστα, μία νοσηλεύτρια με βαρύτερα συμπτώματα νοσηλεύεται. Ανακοίνωση διάψευσης εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας συρροής κρουσμάτων κορονοϊού ανάμεσα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σχεδόν όλοι οι νοσούντες ήταν εμβολιασμένοι με δύο δόσεις.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, μάλιστα συμπτώματα εμφάνισαν όχι επτά, αλλά τουλάχιστον δέκα υγειονομικοί. Μεταφέρθηκαν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στο Τμήμα Λοιμώξεων, όπου και προχώρησαν σε PCR test, το οποίο σε όλες τις περιπτώσεις βγήκε θετικό. Άμεσα κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους.

Διοίκηση ΑΧΕΠΑ: «Δεν υπάρχουν υγειονομικοί με σοβαρή νόσο»

Η Διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και τα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία «δεν εμφανίζονται υγειονομικοί υπάλληλοι του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ με σοβαρή νόσο ή με νοσηλεία στο Νοσοκομείο».

Σημειώνεται δε, χωρίς σαφήνεια πως «οι απουσίες εμβολιασθέντων εργαζομένων που εμφανίζουν θετικό μοριακό τεστ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ τίθενται σε καραντίνα, γεγονός που αποτελεί πιθανή περίπτωση ενώ δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου έως σήμερα».

Ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, επίσης, αναφέρει πως είναι είναι ψευδή «τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εμφάνισαν συμπτώματα, προχώρησαν σε PCR test και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου διαψεύδονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και του Τμήματος Λοιμώξεων του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ».

Σωματείο εργαζομένων ΑΧΕΠΑ: «Δεν γίνεται καμία απολύμανση στο νοσοκομείο»

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός.

Μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι με την αλλαγή καθεστώτος στα νοσοκομεία και τη λειτουργία τους μόνο με εμβολιασμένο προσωπικό, «δεν γίνεται πλέον καμία απολύμανση -αυτό ίσχυε όταν υπήρχαν και ανεμβολίαστοι-, απλά, τα άτομα που έχουν έρθει σε στενή επαφή, υποβάλλονται σε τεστ και γενικώς τους ενημερώνουν να βρίσκονται σε εγρήγορση».

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης, πως η κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ είναι «ασφυκτική».

Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 31 Αυγούστου, ένας άνδρας ο οποίος διακομισθεί με κορονοϊό και έχρηζε νοσηλείας σε ΜΕΘ, παρέμεινε εκτός Εντατικής μέχρι το νοσοκομείο να βρει κρεβάτι.