Α. Γεωργιάδης: Τι απαντά στις επικρίσεις για τις φωτογραφίες των ασθενών στα απογευματινά χειρουργεία

  • Iatropedia newsroom
'Αδωνις
«Ήταν με συναίνεση του ασθενούς», απαντά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τη φωτογραφία με τον ασθενή που χειρουργήθηκε πρώτος σε απογευματινό χειρουργείο.

Κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και σχόλια στα social media δέχτηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τις φωτογραφίες ασθενών από τα απογευματινά χειρουργεία, που κοινοποιήθηκαν στα social media.

Για «αμετροέπεια» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας:  «Οι ασθενείς στα νοσοκομεία δεν είναι ντεκόρ φωτογραφίας, αλλά άνθρωποι που υποφέρουν και έχουν ανάγκη περίθαλψης σε ένα υπό κατάρρευση ΕΣΥ, όπου κάθε μήνα εκατοντάδες εργαζόμενοι αποχωρούν ενώ οι λίστες αναμονής δεν έχουν τέλος. Δεν υπάρχουν όρια στην αμετροέπεια του κ. Γεωργιάδη»,  σχολίασε σε ανάρτησή του.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης (13.03.24) σχολίασε πως ο ίδιος ο ασθενής ζήτησε να κάνει δήλωση.

«Όταν έφτασα στο Νοσοκομείο, ενημερώθηκα ότι ο ίδιος ο ασθενής μας παρακάλεσε να πάμε πάνω για να μας δει και μετά ο ίδιος ζήτησε να κάνει δήλωση. Ρώτησα αν είναι σίγουρος και μου είπαν “μάλιστα”. Λέτε να πήγαινα εγώ με τις κάμερες πάνω από έναν ασθενή;», τόνισε.

«Θεωρώ πως είναι πάρα πολύ σωστό ότι το έκανα, αφού ήταν με την συναίνεση του ασθενούς και είναι μια φωτογραφία και ένα βίντεο που θα μείνει στην Ιστορία», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.