84η ΔΕΘ: Επίσκεψη Μητσοτάκη στο περίπτερο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

  • Γιάννα Σουλάκη
Στα εγκαίνια του περιπτέρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης παρέστη στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημαντική παρουσία στη φετινή ΔΕΘ έχει ο τομέας της Υγείας. Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου από το περίπτερο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) -που φέτος έχει κεντρικό σύνθημα «εμβολιαΖΩ».

 

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον πρόεδρο του ΠΙΣ, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο και τον πρόεδρο του ΙΣΘ, Νίκο Νίτσα, οι οποίοι του εξήγησαν ότι η παρουσία του Ιατρικού Συλλόγου στην 84η ΔΕΘ, είναι ένα ακόμη βήμα στην ενημέρωση των πολιτών για τη δημόσια υγεία αλλά και στην προσπάθεια ανόρθωσης του κύρους του ιατρικού λειτουργήματος στην κοινωνία.

Το περίπτερο του ΙΣΘ εγκαινίασε επισήμως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντoζαμάνη,  ενώ στις 17.30 η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επισκέφθηκε τα γραφεία του ΙΣΘ με σκοπό την ενημέρωση του υπουργού για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στους γιατρούς της χώρας.

Στην συνάντηση παρέστη και ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Εξαδάκτυλος. Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι νέα ηγεσία του ΠΙΣ καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών στους πολίτες και των συνθηκών ασκήσεως του λειτουργήματος από ιδιώτες και γιατρούς του δημοσίου.

84η ΔΕΘ: Ποιες δράσεις και εκστρατείες προωθεί ο ΙΣΘ

Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί στο stand 13 του ΙΣΘ στο περίπτερο 15 προκειμένου να μάθει περισσότερα για τις καμπάνιες ενημέρωσης για την υγεία. Οι νέες πρωτοβουλίες του επιστημονικού συλλόγου, μετά το #εμβολιαΖΩ που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, ξεκινά το #δεν_καπνιΖΩ, #η_προληψη_σωΖΕΙ μια ακόμη ολοκληρωμένη #εκστρατεία_Ζωής.

Ο κ. Νίτσας στο σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε:

«Τα σημερινά εγκαίνια στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ είναι… διπλά. Ταυτόχρονα με τη συμμετοχή του ΙΣΘ στην Έκθεση, εγκαινιάζεται μια στενότερη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, δεν ήθελε ούτε καν διάλογο με τον ιατρικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις σε καίρια ζητήματα των θεμάτων υγείας. Εδώ και τρία χρόνια με την καμπάνια μας «εμβολιαΖΩ» ξεκινήσαμε… εμβολιαστικό κίνημα. Με συνεχείς δράσεις εντός κι εκτός συλλόγου, σε πλατείες και σχολεία, μιλήσαμε για την ασφάλεια και την αναγκαιότητα των εμβολίων. Σήμερα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Μαζί με το εμβολιάΖΩ προσθέτουμε στις δράσεις μας ως ΙΣΘ δράσεις για την πρόληψη καθώς και την ενημέρωση σχετικά με τις επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος και όλων των προϊόντων καπνού. Το «Δεν καπνίΖΩ» λοιπόν και «η πρόληψη σώΖΕΙ» είναι μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ΖΩης γιατί στην μάχη για τη ζωή είμαστε στην πρώτη γραμμή. Χαιρόμαστε που όλο και περισσότεροι συνάδελφοι και φορείς στηρίζουν κι αυτές τις προσπάθειες μας»