83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: Το ΥΥΚΑ συμμετέχει με δικό του περίπτερο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το υπουργείο Υγείας συμμετέχει φέτος στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με περίπτερο, προβάλλοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Καθημερινά, στο περίπτερο 11 – κύτταρο 4 οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ, τον Οικογενειακό Γιατρό, την αξία της Πρόληψης και της Αγωγής Υγείας.

Επαγγελματίες Υγείας από δομές της ΠΦΥ, Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ, αλλά και άλλες δομές του δημόσιου συστήματος Υγείας, θα βρίσκονται εκεί για να υλοποιήσουν δράσεις και να ενημερώσουν τους πολίτες σε θέματα Υγείας για κάθε ηλικία.

Οι θεματικές που θα καλύψουν οι ειδικοί Επαγγελματίες Υγείας αφορούν τη σωματική και ψυχική υγεία του ατόμου με παρουσιάσεις και δρώμενα για την Αγωγή Υγείας (Α΄ Βοήθειες, Αντικαπνιστική Αγωγή / Διακοπή Καπνίσματος, Αιμοδοσία, Καρκίνος Τραχήλου μήτρας, Διατροφική Υγεία, Εμβολιασμοί, Λοιμώξεις / Πλύσιμο χεριών, Εθισμός στο Διαδίκτυο, Σχολικός Εκφοβισμός), τη στοματική Υγεία, την Υγεία των οστών, την Υγεία της Γυναίκας (σύλληψη, αντισύλληψη, εγκυμοσύνη, ψυχοπροφύλαξη, θηλασμός, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τεστ HPV), την Εφηβική Υγεία (ΔΕΠΥ/Αυτισμός/Αυτοτραυματισμοί Εφήβων), την κατάθλιψη και την εξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Στις παράλληλες δράσεις συγκαταλέγονται μουσικοθεατρικό δρώμενο με σκοπό την ευαισθητοποίηση, τη σωστή ενημέρωση και τη λήψη μέτρων προφύλαξης κατά του ιού HIV, καθώς και βιωματικό εργαστήρι για την προετοιμασία της γονεϊκότητας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν