5ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ)

  • Ρούλα Τσουλέα
HTA
Συνέδριο για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας (HTA) θα πραγματοποιηθεί για πέμπτο χρόνο στη χώρα μας, στην Αθήνα.

Το 5ο Συνέδριο ΗΤΑ θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2020. Τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.

Το εφετινό Συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία να συζητηθούν σε ένα διεπιστημονικό περιβάλλον οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και το μέλλον της εθνικής και ευρωπαϊκής συνεργασίας για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ΗΤΑ προς όφελος των ασθενών, των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνίας.

Για μια ακόμη χρονιά το Συνέδριο ΗΤΑ φιλοξενεί εξέχοντες διεθνείς ομιλητές, υψηλόβαθμα στελέχη από την EUnetHTA, εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικούς φορείς καθώς και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς.

Παράλληλα, για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί, στις 17 Φεβρουαρίου, μονοήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο. Εισηγητής θα είναι ο καθηγητής  Οικονομικών Υγείας του LSE Δρ. Πάνος Καναβός. Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τον τρόπο αξιολόγησης της αξίας μιας θεραπείας στο πλαίσιο του ΗΤΑ, καθώς και των βασικών κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες και θα γίνουν βιωματικές προσομοιώσεις πάνω σε πραγματικά σενάρια αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης. Έτσι, θα έχουν τη μέγιστη ωφέλεια και θα μπορέσουν να πάρουν συγκεκριμένες οδηγίες καθώς και συμβουλές για τον χειρισμό της όλης διαδικασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΗΤΑ και το Σεμινάριο ακολουθήστε τον σύνδεσμο  https://www.htaconference.gr/

Το 5ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας διοργανώνεται από τo Health Daily και τη Boussias Communications.