5C Knee System: Επανάσταση στην ολική αρθροπλαστική γόνατος

  • Iatropedia
5C Knee System
Tο ζητούμενο της ολικής αρθροπλαστικής στο γόνατο είναι το τελικό αποτέλεσμα της άρθρωσης να προσεγγίζει όσο το δυνατό περισσότερο την αντίστοιχη μιας υγιούς φυσικής, έτσι ώστε η αποκατάσταση της κίνησης και της λειτουργικότητας της να είναι πλήρης.

Πλέον, ο στόχος αυτός είναι πιο εφικτός από ποτέ, χάρη στο 5C Knee System, ένα επαναστατικό σύστημα ολικής αρθροπλαστικής που έχει αλλάξει τη ζωή των ασθενών που υποφέρουν από πόνο στο γόνατο και προβλήματα κινητικότητας.

5C Knee System

Ο Δρ. Βασίλειος Σακελλαρίου

Το 5C Knee System αποτελείται από πολλά εμφυτεύματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να επαναφέρουν την επιφάνεια άρθρωσης του μηριαίου οστού, της κνήμης και της επιγονατίδας, αναφέρει ο ορθοπεδικός Δρ. Βασίλειος Σακελλαρίου, Διευθυντής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής (MIS) Ισχίου-Γόνατος & Μυοσκελετικής Ογκολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Αντικαθιστώντας τις κατεστραμμένες ή φθαρμένες επιφάνειες των αρθρώσεων, αυτό το καινοτόμο σύστημα παρέχει στους ασθενείς απόλυτη ελευθερία κίνησης του γόνατος.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του είναι ο προηγμένος σχεδιασμός του, ο οποίος εξασφαλίζει ακριβή εφαρμογή και βέλτιστη ευθυγράμμιση. Αυτή η ακρίβεια παίζει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της σταθερότητας της άρθρωσης και της συνολικής ικανοποίησης των ασθενών. Επιπλέον, τα εμφυτεύματα του συστήματος είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας που είναι γνωστά για την αντοχή τους, ενισχύοντας περαιτέρω τη μακροζωία της ολικής αρθροπλαστικής γόνατος.

Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του 5C Knee System επιτρέπουν ένα πιο ομαλό και φυσικό εύρος κίνησης, μιμούμενο τη λειτουργικότητα μιας υγιούς άρθρωσης γόνατος.

Το 5C Knee System προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων που το καθιστούν την προτιμώμενη επιλογή τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους ορθοπεδικούς χειρουργούς. Τα πλεονεκτήματά του είναι:

Βελτιωμένη κινητικότητα

Επανακαλύπτοντας τις κατεστραμμένες επιφάνειες των αρθρώσεων, το 5C Knee System επιτρέπει στους ασθενείς να ανακτήσουν την κινητικότητά τους και να επανέρχονται σε μια σταθερή ποιότητα ζωής που περιοριζόταν από τον πόνο στο γόνατο. Είτε ανεβαίνουν σκάλες, περπατούν ή συμμετέχουν σε αθλήματα, αυτό το σύστημα παρέχει στους ασθενείς την δυνατότητα να επανέλθουν στην κανονικότητα.

Ενισχυμένη άνεση

Η ακριβής εφαρμογή και η βέλτιστη ευθυγράμμιση που επιτυγχάνονται με το σύστημα 5C, συμβάλλουν σε μια πιο άνετη μετεγχειρητική εμπειρία για τους ασθενείς. Τα εμφυτεύματα του συστήματος έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν την τριβή και να εξασφαλίζουν ομαλή άρθρωση, με αποτέλεσμα λιγότερο πόνο και ενόχληση κατά την κίνηση.

Μακροζωία

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του 5C Knee System είναι γνωστά για την αντοχή και τη μακροζωία τους. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη της αρθροπλαστική γόνατος για τα επόμενα χρόνια, χωρίς να χρειάζονται συχνές αναθεωρήσεις ή αντικαταστάσεις.

Βελτιωμένη σταθερότητα της άρθρωσης

Η σταθερότητα της άρθρωσης είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για τον καθορισμό της επιτυχίας μιας αντικατάστασης γόνατος. Ο προηγμένος σχεδιασμός και η ακριβής εφαρμογή του 5C Knee System συμβάλλουν στην ανώτερη σταθερότητα της άρθρωσης, μειώνοντας τον κίνδυνο εξάρθρωσης και παρέχοντας στους ασθενείς μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας.

Εξατομίκευση

Κάθε ασθενής είναι μοναδικός και η ολική αρθροπλαστική γόνατος  πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτή ακριβώς τη μοναδικότητα. Το 5C Knee System προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μεγεθών και επιλογών εμφυτευμάτων, επιτρέποντας στους ορθοπεδικούς χειρουργούς να προσαρμόσουν τη θεραπεία στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε ασθενούς. Αυτή η προσαρμογή εξασφαλίζει ένα πιο εξατομικευμένο και επιτυχές αποτέλεσμα.

Ταχύτερη ανάρρωση

Ο προηγμένος σχεδιασμός του 5C Knee System επιτρέπει στους ασθενείς να βιώσουν ταχύτερη ανάρρωση σε σύγκριση με τις παραδοσιακές διαδικασίες αντικατάστασης γόνατος. Αυτό σημαίνει ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο και ταχύτερη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Ιατρική πρωτοπορία

Αναγνωρίζοντας τα οφέλη και την αποτελεσματικότητα του 5C Knee System, ο Δρ. Σακελλαρίου έγινε ένας από τους πρώτους που υιοθέτησαν αυτήν την καινοτόμο τεχνολογία και ο πρώτος παγκοσμίως που πραγματοποίησε 100 επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις χρησιμοποιώντας το 5C Knee System, απόδειξη της τεχνογνωσίας και της αφοσίωσής του στην παροχή εξαιρετικής ορθοπεδικής φροντίδας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Συγκαταλέγεται στους πρωτοπόρους σε καινοτόμες τεχνικές στην Ορθοπεδική Χειρουργική με σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα και την απόλυτη ικανοποίηση του ασθενούς μέσω εξατομικευμένης χειρουργικής προσέγγισης.

Η υψηλή τεχνική του εξειδίκευση, αποτελεί απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσής τόσο του ιδίου, όσο και του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, στην παροχή της βέλτιστης δυνατής φροντίδας στον ασθενή, καθώς και στην αμείλικτη επιδίωξη για αριστεία στην ορθοπεδική χειρουργική.  Η επιτυχία της επέμβασης άλλωστε και τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της εξαρτώνται από την ικανότητα, την τεχνογνωσία και τη διαρκή αναζήτηση νέων και εξελιγμένων τεχνικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για θέματα που αφορούν την υγείας σας ΕΔΩ.

Φωτογραφία: iStock