Τι μέλλει γενέσθαι τελικά με το περίφημο ωράριο των φαρμακείων;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων έγινε και πάλι αντικείμενο κατάθεσης ερώτησης στο κοινοβούλιο, αυτήν την φορά από το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Ερώτηση για το ωράριο των φαρμακείων κατέθεσε η βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η έρωτήση απευθύνεται προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρεά Ξανθό με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΦΣ Κώστα Λουράντου, ο οποίος έκανε λόγο για «αναρχία και κανιβαλισμό» σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.

Η ερώτηση της κ. Χριστοφιλοπούλου αναλυτικά αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,
οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις στο ωράριο λειτουργίας των Φαρμακείων επηρέασαν τη βιωσιμότητα ορισμένων φαρμακείων καθώς εμφανιστήκαν και στοιχεία αθέμιτου ανταγωνισμού. Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, οφείλει να περιβάλλεται από ένα ορθολογικό και δίκαιο πλαίσιο κανόνων για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να μην δημιουργεί στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό.

Υπάρχουν προτάσεις και από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο που προτείνει την καθιέρωση ενός σύγχρονου ωραρίου, το οποίο να καλύπτει όλες τις περιοχές, μέσα από ένα πυκνό δίκτυο φαρμακείων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα των φαρμακείων. Ως αποτέλεσμα ενός τέτοιου κανονιστικού πλαισίου θα είναι ο πολίτης να βρίσκει κάθε στιγμή 7 μέρες την εβδομάδα τα φάρμακα που έχει ανάγκη.

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:
Προτίθεστε να αναθεωρήσετε το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και των φαρμακείων;

Η ερωτώσα βουλευτής
Εύη Χριστοφιλοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν