4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Έρευνας

  • Ρούλα Τσουλέα
ψυχοκοινωνική αποκατάσταση
Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Έρευνας διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛΕΦΙ) στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛΕΦΙ) διοργανώνει το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Έρευνας, με τίτλο«Φαρμακευτική Ιατρική & Κλινική Έρευνα στον 21ο αιώνα:Προσαρμογή στην Ψηφιακή Υγεία και ενδυνάμωση του ασθενή»,στις 20 – 22 Ιουνίου 2019 στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Το εφετινό συνέδριο θα διερευνήσει το μέλλον της βιοϊατρικής έρευνας, των προηγμένων θεραπειών και της ψηφιακής υγείας στην Ελλάδα, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές συνεδρίες προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων με τα νεότερα δεδομένα αναφορικά με τις κανονιστικές υποθέσεις, τις κλινικές μελέτες, τη φαρμακοεπαγρύπνηση, την ιατρική πληροφόρηση και τη μεταφραστική έρευνα.

Έγκριτοι επιστήμονες και εκπρόσωποι Αρχών Υγείας και συλλόγων ασθενών, θα συζητήσουν παραδείγματα εμπειριών, πρακτικών και συνεργασιών από το ελληνικό και διεθνές περιβάλλον αναφορικά με τις προηγμένες θεραπείες και τις εξελίξεις στην ιατρική τεχνολογία, θέτοντας πάντα στο επίκεντρο του διαλόγου την ενίσχυση της ασθενοκεντρικής νοοτροπίας και την προσέγγιση της ψηφιακής υγείας με στόχο την ενδυνάμωση του ασθενή. Ειδικότερα, η θεματολογία του εφετινού συνεδρίου θα καλύψει τα εξής ζητήματα:

  • Την ενδυνάμωση του ασθενή και της σχέσης ιατρού-ασθενή στην ψηφιακή εποχή
  • Τις διεθνείς τάσεις στη μεταφραστική, την κλινική έρευνα και την Φαρμακευτική Ιατρική
  • Τις νεότερες εξελίξεις για τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση γύρω από την έρευνα και ανάπτυξη φαρμάκων
  • Τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις  στην κλινική έρευνα και ανάπτυξη στην Ελλάδα
  • Την αξία του σύγχρονου σχεδιασμού των κλινικών μελετών και RWE διεθνώς
  • Τις καινοτόμες στρατηγικές ανάπτυξης,τα νέα μοντέλα κλινικών μελετών και τις μελέτες ιατροτεχνολογικών προϊόντων
  • Τη βιοηθική διάσταση των κλινικών μελετών και την συμβολή των ασθενών στην ανάπτυξη σύγχρονων ερευνητικών θεραπευτικών στόχων και εκβάσεων,
  • Τη δυναμική των ιατρικών,κλινικών και επιστημονικών ομάδων στον τομέα της Φαρμακευτικής Ιατρικής,

Στο συνέδριο θα παρατεθούν ελπιδοφόρα παραδείγματα από τη χώρα μας που αποτελούν αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του επιστημονικού δυναμικού της.

Περισσότερες πληροφορίες για το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Έρευνας και το αναλυτικό πρόγραμμά του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΛΕΦΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν